Netflix'in ücretli kullanıcı sayısı 200 milyonu aştı

Dünyanın en popüler dijital yayıncılık platformu Netflix, 2020'nin dördüncü çeyreğinde 8,5 milyon yeni ücretli kullanıcıya ulaştığını açıkladı.
Netflix'in ücretli kullanıcı sayısı 200 milyonu aştı

Dünyanın en popüler dijital yayıncılık platformu Netflix, 2020'nin dördüncü çeyreğinde 8,5 milyon yeni ücretli kullanıcıya ulaştığını açıkladı. Bu da Netflix'in şu anda dünya çapında toplam 204 milyon ödeme yapan aboneye sahip olduğu anlamına geliyor.

Şirket ayrıca, analistlerin 6,63 milyar dolar gelir ve 1,39 dolarlık hisse başına kâr tahminlerine kıyasla, dördüncü çeyrekte 6,64 milyar dolar gelir ve 1,19 dolar hisse başına kâr getirdiğini bildirdi. Kazanç raporuna yanıt olarak, Netflix hisseleri kapanış sonrası yüzde 12,4 arttı. Dördüncü çeyrekte faaliyet kârını yüzde 108 artırarak 954 milyon dolara çıkaran Netflix’in net kârı ise yüzde 8 düşüşle 542 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Netflix, milyarlarca dolar nakit yakmasına rağmen son yıllarda yatırımcıları memnun etti. Şirket, geçtiğimiz on yılda 16 milyar dolardan fazla borç aldı. Bu süre zarfında, hisselerinin değeri 200 milyar dolardan fazla arttı. Şirket, bilhassa kullanıcı sayısını bazında pandemi döneminin de faydasını gördü diyebiliriz; zira Netflix'in en büyük rakiplerinden biri olan Disney Plus'ın sadece 87 milyon abonesi var. Tabii bunda hizmet verilen bölgelerin sayısını da göz önünde bulundurmak gerek.

En çok izlenen içerikler

Netflix'in gelirlerinin yanı sıra en çok izlenen içerikleri de belli oldu. 72 milyon hane The Midnight Sky'ı, 68 milyon hane ise Holidate'i izledi. The Crown'un son sezonu şimdiye kadarki en popüler sezon oldu ve 100 milyon hane tarafından izlendi. The Queen's Gambit'i yayınlandığı ilk dört hafta içinde 62 milyondan fazla hane izledi. Çeyreğin sonuna doğru yayınlanan Bridgerton'ın da ilk dört haftasında 63 milyondan fazla hane halkı görüntülemesine ulaşacağı öngörüldü.

Netflix 2021'e girerken, abonelerine daha fazlasının geleceğini bildirdi. Netflix'in ABD'deki en popüler planına göre fiyat artışlarını açıklamasından sadece bir ay sonra, şirket haftada en az bir veya beş günde bir film yayınlayacağını açıkladı. Üstelik buna diziler ve diğer yapımlar dahil olmayacak. 

Netflix, hissedarlarına yazdığı mektupta stratejisinin basit olduğunu; Netflix'i her gün geliştirmeye devam ederlerse dijital yayın platformları arasında ilk tercih olabileceklerini belirtti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.