"Podcast'ler için IMDb" olarak tanımlanan Podchaser, 4 milyon dolar yatırım aldı

"Podcast'ler için IMDb" olarak tanımlanan Podchaser, Greycroft liderliğindeki yatırım turunda 4 milyon dolar yatırım aldı.

"Podcast'ler için IMDb" olarak tanımlanan Podchaser, Greycroft liderliğindeki yatırım turunda 4 milyon dolar yatırım aldı. Greycroft'un yanı sıra Advancit Capital, LightShed Ventures, Powerhouse Capital, High Alpha, Hyde Park Venture Partners ve Poplar Ventures, TrendKite kurucusu AJ Bruno, Ad Results Media CEO'su Marshall Williams ve Shamrock Capital Ortağı Mike LaSalle de tura katıldı

Platform, Amazon'un sahip olduğu IMBb'ye benzer şekilde, kullanıcıların hangi podcast'lerde kimin göründüğüne bakıp bu podcast'leri derecelendirip inceleyip listelere ekleyebileceği bir site olarak hizmet veriyor. Podchaser CEO'su Bradley Davis, platformda şu anda 8,5 milyon podcast bulunduğunu söylüyor. 

Bradley Davis, Podchaser'ı hayata geçirmeden önce böyle bir sitenin olmayışını eksiklik olarak gördüğünü; Reddit'e kendisine böyle bir site konusunda yardımcı olacak birileri olup olmadığını sorduğunu söylüyor. Davis, şirketin Avustralya'daki kurucu ortağı ve CTO'su Ben Slinger ile Reddit üzerinden bağlantı kurduğunu belirtiyor. 

Davis, listelerden yalnızca podcast meraklılarının yararlandığını düşünmüyor. Bunun yerine, podcast'ler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve yenilerini keşfetmek isteyen herkes için yararlı olduğunu, Podchaser'ın aylık aktif kullanıcı sayısının geçen yıl beş katına çıktığını açıklıyor. Podchaser ilerleyen dönemde platformuna, oyunlaştırma sistemi ve tartışma sistemi gibi kullanıcı katkılarını daha da teşvik edecek yeni özellikler eklemeyi planlıyor.

Podchaser'ın asıl sitesi ücretsiz olsa da, girişim kısa süre önce 1.8 milyon podcast üzerinden erişim ve demografik veriler sağlayan Podchaser Pro adlı ücretli bir ürünü piyasaya sürdü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.