Teamfluencer: Nano-influencer pazarlama platformu

Teamfluencer, sunduğu platform ile kurumsal markaların yanı sıra girişimlerin ve Kobilerin de influencer pazarlama konusunda ulaşılabilir ve uygun maliyetli bir hizmet almasını sağlıyor.
Teamfluencer: Nano-influencer pazarlama platformu

İki üniversite öğrencisi Dilara Bostancıoğlu ve Ilgım Öztürk tarafından 1 yıl 6 ay önce kurulan Teamfluencer, bir nano-influencer pazarlama platformu. Nano-influencerları, sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan ve influencer olma kaygısı olmayan gerçek kişiler olarak tanımlayabiliriz.

9 kişilik bir ekiple çalışan Teamfluencer, 4 ay içinde mobil uygulama ve web platformunu geliştirdi. Teamfluencer aynı zamanda Workup Girişimcilik Programı'nın 5. dönem mezunları arasında yer alıyor. 

Nano-influencer ve micro-influencer etkisi

100 bin - 1 milyon takipçiye sahip içerik üreticilerinin aksine, Nano Influencerlar, binden az takipçiye sahip. 

Teamfluencer'da yalnızca nano influencerlar değil aynı zamanda micro influencerlar da yer alıyor. Micro influencerların ise hesaplarında 1.000 -10.000 arası takipçileri mevcut. 

Doğru bir kampanya ile kurgulandığında nano ve micro influencer pazarlamasının, macro influencerlardan çok daha yüksek bir etki gücüne sahip olduğu son yıllarda sıkça konuşuluyordu. Girişimin kurucuları, etkileşim oranlarının macro influencerlara kıyasla 10 kat daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Kurucu ortaklardan Dilara Bostancıoğlu bu konuda şu yorumu yapıyor : 

Markalarla ilgili paylaşım yaptıklarında reklam algısı oluşturmadığı için organik ve samimi bir dille paylaşım yapıyorlar ve direkt olarak kendi arkadaş çevrelerine hitap ediyorlar.

Nano influencerlar markalara ne sunuyor? 

Nano influencerlar ile segmentasyon yaparak spesifik hedef kitlelere daha kolay bir şekilde ulaşmanız mümkün. Aynı zamanda  diğer çok takipçili influencerlara göre çok daha uygun maliyetli olan Nano influencerlar yüksek dönüşüm oranına sahip.

İçeriklerinin daha doğal olması, görenlerde reklam algısı oluşturmuyor.  Nano influencerlar'ın hitap ettiği kitle genellikle kendi arkadaş çevreleri oluyor. 

Teamfluencer nasıl çalışıyor? 

teamfluencer.co platformuna kayıt olan markalar kendi markasının hedef kitlesine uygun yaş, cinsiyet, ilgi alanı, konum gibi bilgileri belirttikten sonra seçtiği kriterdeki nano-mikro influencerlara markaları ile ilgili paylaşım yaptırabiliyor.  Girişim, bir pazaryeri olarak markaların teamfluencer.co üzerinden kendi influencer iş birliği süreçlerini yönetmelerini sağlıyor.

Nano-influencerlar ise mobil uygulama üzerinden kayıt olup kendilerine uygun markaların iş birliği kampanyalarına başvuru yapabiliyor. Kullanıcılar, yaptıkları paylaşım sonucunda ücret kazanıyorlar.

Teamfluencer'ın amacı, şimdiye kadar ajanslar üzerinden ilerleyen influencer sektörünü dönüştürmek. Girişim, işbirliği süreçlerini otomatize ederek yaptıkları işi global düzeyde ölçeklemeyi hedefliyor. Böylece kurumsal markaların yanı sıra girişimlerin ve Kobilerin de influencer pazarlama konusunda ulaşılabilir ve uygun maliyetli bir hizmet almasını sağlayacak.

Büyüme rakamları ve rekabet

Girişimin platformunda 200 marka ve 30.000 nano-influencer yer alıyor. Platfromda bulunan markalar arasında Pepsi, ETİ, Amazon, Shell, Nike gibi markalar da yer alıyor. Teamfluencer'ın 1.2 milyon TL ciroya sahip olduğunu da belirtelim. 

Teamfluencer'ın şu an için yerel pazarda rekabet ettiği başka bir platfrom bulunmuyor. Ancak girişim, ilerleyen dönemde globalde nano-mikro influencer ajansı olarak Hivency, Stackinfluence; influencer platformu olarak Creatoriq,influence.co ile rekabet edebilir.

Ekip nano-influencer platformu hakkında şunları söylüyor: 

Sektörde nano-influencer konusunda platform çıkararak markaların influencer iş birliği süreçlerini otomatize ederek disruptive bir bakış açısı sunduk. Teamfluencer için nano-influencer pazarlamanın Google Ads'i veya Facebook Ads'i diyebiliriz.

Gelir modeli ve hedefler 

Teamfluencer, influencer başına komisyon alıyor. Komisyon oranı ise kampanyaya göre değişlik gösteriyor. Girişim, Haziran 2021'de Türkiye'deki influencer pazarını domine etmeyi hedefliyor. Bununla birlikte Haziran 2021'de ABD'den de trafik çekmek ve globale açılmak istiyor. Ocak 2022'de globalde 500 bin nano-influencer ve 5 milyon dolar ciroya ulaşmayı planlıyor. 

Nano influencer sektörü küresel pazarda giderek büyümeye devam ederken, Influencer pazarlama sektörünün nano-influencerlar aracılığıyla büyüyeceği öngörülüyor. Girişim en büyük hedefi, influencer dendiğinde globalde ilk akla gelen platform olmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.