1 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan istegelsin, Elite programını devreye aldı

3,5 milyon kez indirilen ve 1 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan istegelsin, 2020 verilerinin yanı sıra müşteri sadakat programı Elite'i de devreye aldığını açıkladı. 
1 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan istegelsin, Elite programını devreye aldı

Online süpermarket istegelsin, bizimle 2020 yılı içerisinde 10 kat büyüdüğü bilgisini paylaştı. 3,5 milyon kez indirilen ve 1 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan platform, 2020 verilerini de açıkladı.

Verilere göre hizmet verilen İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Bodrum’daki satışları incelendiğinde tüm şehirlerde en çok alışveriş yapılan kategori sebze meyve oldu. En çok satılan ürünler ise salatalık, soda, limon, havuç, maydanoz olarak öne çıktı. Alışveriş yapanların yüzde 50’si kadın, yüzde 41’i erkek olurken en çok alışveriş yapan ilçeler Kadıköy, Ümraniye, Maltepe, Üsküdar, Çankaya oldu. İstanbul’da en yoğun slot 16:00-17:00, Ankara’da 10:00-11:00, Kocaeli’de 12:00- 16:00, Bodrum’da 18:00-19:00 olurken tüm şehirlerde en çok sipariş verilen gün Salı oldu.

istegelsin'den müşteri sadakat programı: Elite

istegelsin, 2020 verilerinin yanı sıra müşteri sadakat programı Elite'i de devreye aldığını açıkladı. 

Buna göre son 3 ayda 6 kez ve toplam 1.000 TL ve üzeri tutarda alışveriş yapan kullanıcılar istegelsin Elite programına dahil olabiliyor ve 3 ay boyunca özel kampanyalardan ve indirimlerden faydalanabiliyor. Elite ile belirli alışveriş kotasına ulaşan müşterilere çeşitli ayrıcalıklar sunuluyor. Elite kullanıcıları, 60 TL ve üzerine ücretsiz teslimat, kişiye özel ayrılmış teslimat zamanı, seçili ürünlerde kişiye özel indirim ve kullanıcının sevdiği giyim, teknoloji, telekomünikasyon markalarında özel indirim haklarına sahip oluyor.

Elite üyeliği, 3 ayda bir yenileniyor

Kişiler, "Siparişlerim" sayfasına girerek, son 3 ayda onaylanan siparişlerini ve Elite olmak için tamamlanması gereken sipariş sayısını ve tutarını görebiliyor. Elite olan bir kişinin Elite üyeliği 3 ay boyunca devam ediyor. Sistem, her 3 ayda bir sipariş sayısı ve tutarını kontrol ederek kullanıcının Elite üyeliğe devam edip etmeyeceğini takip ediyor.

Son dönemde birçok e-ticaret platformu, kullanıcılarına özel müşteri sadakat programlarını devreye alıyor. Trendyol, Hepsiburada, Morhipo ve diğer e-ticaret sitelerinin de bu kapsamda programları bulunuyor. Ancak bu noktada markaların sadece "kargo bedava" değil, aynı zamanda müşteriye farklılığını hissettirecek özel indirimler ve iletişimler sunması önemli. Zira özellikler kısıtlı tutulduğunda sadakat programları kalıcı bir programdan ziyade geçici bir program gibi algılanıyor ve şirketlerin bu algıyı yıkması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.