Google yeni "kısa videolar" sekmesi ile TikTok ve Instagram videolarını arama sonuçlarına taşıyor

Kısa videolar, TikTok ve Instagram'ın yanı sıra Google'ın kendi kısa video formatı Tangi'ye, YouTube Shorts'a ve Hindistan'daki TikTok rakibi Trell'in içeriklerine de yer veriyor.
Google yeni

Ekim ayında "aramak için mırıldan" özelliğini yayına alan Google, arama sonuçlarında Instagram ve TikTok videolarına da yer vermeye başlayacak. Google'ın mobil uygulamasında geçerli olan özellik, kullanıcıların Google'ı terk etmeden içerikler arasında gezinebilmesini sağlıyor. 

Hatırlarsanız, Google mobil uygulamasında yer alan keşfet sekmesinde Ağustos ayından bu yana carousel formatındaki kısa videoları test ediyordu. Hatta bu formatta ilk olarak TikTok içeriklerini görmeye başlamıştık. 

Kısa videolar nasıl çalışıyor?

Özellik şu anda sadece TikTok ve Instagram'dan değil tüm kısa formatta video içeriklerini arama sonuçlarına dahil ediyor. Buna Google'ın kendi kısa video formatı Tangi, YouTube'un kısa video formatı YouTube Shorts ve Hindistan'daki TikTok rakibi Trell'in içerikleri de dahil. 

Kısa videolar, arama sonuçlarının başında gösteriliyor. Videolara bastığınızda ise TikTok ve Instagram'ın web sürümüne yönlendiriyorsunuz. Google'ın uygulamaya yönlendirme seçeneği sunmaması gerçekten ilgi çekici. Bu sayede şirket, kullanıcıları daha uzun süre Google ekosisteminde tutmuş oluyor. Videoyu izledikten sonra geri tuşuna basarak arama sonuçları arasında gezinmeye devam edebiliyorsunuz. 

Sadece Google uygulamasında ve mobil tarayıcıda yayına alınan özellik, şimdilik sınırlı sayıda kullanıcıya açık. Geliştirme süreçleri açısından erken aşamda olan özelliğin, ilerleyen süreçte daha fazla video içeriğe kavuşacağını söyleyebiliriz.

Konu video indekslemek olduğunda Google'ın sosyal ağlarla iş birliği yapmaya açık olduğunu belirtelim. 2015'ten bu yana video indeksleme konusunda Twitter ile iş birliği yapan şirket, Facebook veya TikTok ile bu konuda bir ortaklığa adım atacak olabilir. 

Yakın zamanda Google uygulamasında Hikayeler formatını yayına alan şirket, yeni içerik formatlarını da aramalara dahil ederek, kullanıcı deneyimini önceliklendiriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.