Google, uygulamasına "Hikayeler" geliyor

Instagram Hikayeler formatındaki kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklerin aksine Google Hikayeler'de Forbes, Vice ve Now This gibi tanınmış yayıncıların oluşturduğu kaliteli görsel içeriklerle buluşuyorsunuz.
Google, uygulamasına

Yakın zamanda Hikayeler formatını platformuna taşıyacağını duyuran LinkedIn'in ardından sıra Google'da. Google bugün paylaştığı bir blog gönderisi ile Google uygulamasının iOS ve Android sürümlerine Hikayeler özelliğini getirdiğini açıkladı. 

Aylık 800 milyondan fazla kullanıcıya sahip ulaşan uygulama, yepyeni bir görünümle karşımızda. ABD, Hindistan ve Brezilya'da yayına alınan Hikayeler, uygulamanın Keşfet sekmesinde yer alıyor. İlk etapta carousel formatında görseller olarak sunulan Hikayeler, kullanıcılar bu görsellere bastığında ise hepimizin aşina olduğu Hikayeler görünümüne kavuşuyor. 

Tıpkı tüm diğer Hikaye formatlarında olduğu bir sonraki Hikaye'ye geçiş yapmak için Hikaye'ye basmanız yeterli. Aynı şekilde carousel'de yer alan bir başka Hikaye'ye geçmek için ekranı kaydırmanız gerekiyor. 

Google Hikayeler'de Yayıncıların Konumu 

Instagram ve Snapchat'in Hikayeler formatındaki kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklerin aksine Google Hikayeler'de yayıncıların oluşturduğu kaliteli görsel içeriklerle buluşuyorsunuz. Aslına bakarsanız Snapchat de yıldızının parladığı dönemde yayıncılarla iş birliğine giderek Hikayeler'in kalitesini arttırmıştı. 

Yayıncılar, Hikaye oluşturma, Hikaye üzerinden gelir elde etme, hikayeleri paylaşma ve hikayelere link ekleme konusunda tamamen söz sahibi. Hikaye oluşturmak isteyen Yayıncılar, WordPress için Web Story editor,MakeStories ya da NewsroomAI'dan faydalanabiliyor.

Google'ın özellikten faydalanan iş ortakları arasında Forbes, Vice, Refinery29, USA Today, Lonely Planet, Now This, Thrillist, Popsugar, The Dodo, Bustle, Input, Nylon, The Hollywood Reporter, Blavity, PC Game ve Golfweek yer alıyor. 

Google'ın Hikayeler geçmişi 

Aslında Google 2018 yılından bu yana Hikaye formatına odaklanıyor. İlk olarak bu kapsamda AMP Hikayeleri'ni tanıtan şirketin, şu anda yoluna "Web Stories" adıyla devam ettiğini belirtelim. 

Web Stories özelliğini erkenden benimseyenler, anasayfalarında, sosyal medya hesaplarında ve bültenlerinde kullanıyordu. Üstelik yayıncılar bu sayede Google Aramalar'da da görünürlük kazanıyordu. 

Google şimdiye kadar 2 binden fazla web sitesinin Hikaye yayınladığını açıkladı. Google Hikeyelerin bugünkü halini alması için yayıncılarla birlikte çalışarak yeni özellikler geliştirdiğini de belirtmekte fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.