4,6 milyon dolar yatırım alan Figopara, değerlemesini 16 milyon dolara çıkardı

Paylaşılan bilgilere göre Figopara, aralarında Finberg, Eczacıbaşı Momentum, Lima Ventures’in yer aldığı pek çok yatırımcıdan 4,6 milyon dolarlık yatırım aldı.
4,6 milyon dolar yatırım alan Figopara, değerlemesini 16 milyon dolara çıkardı

Vadeli alacakların iskonto edilmesi için uygun bir altyapıya sahip olan, alıcı-satıcı-finans şirketi üçlüsünü aynı platformda buluşturan web tabanlı bir tedarikçi finansmanı platformu olarak hizmet veren Figopara, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Figopara, aralarında Finberg, Eczacıbaşı Momentum, Lima Ventures’in yer aldığı pek çok yatırımcıdan 4,6 milyon dolarlık yatırım aldı.

Sunduğu platform ile alıcı ve satıcı arasındaki ticaretin finansmanını kolay ve ulaşılabilir hale getirirken, tedarik zinciri döngüsünü de hızlandıran Figopara, geçtiğimiz Mayıs ayında aldığı 1 milyon dolarlık yatırımın ardından, 30 Aralık 2020'de de 4.6 milyon dolar yatırım almış oldu.

Alınan yeni yatırım ile birlikte Figopara, yılı toplamda 5.6 milyon dolarlık yatırım ile tamamladı ve değerlemesi 16 milyon doların üzerin çıkardı. İkinci yatırım turuyla birlikte Figopara yatırımcı ailesine Fibabanka’nın iştiraki Finberg, Eczacıbaşı Momentum, Lima Ventures, Kerim Şengir ve Yasemin Şengir de katıldı.

Şirketin yatırımcı listesinde ayrıca Figopara kurucu ortakları olan Ahmet Bilgen ve Koray Gültekin Bahar'ın yanı sıra Dünya Bankası’nın kardeş kuruluşu IFC, Revo Capital, Endeavor Catalyst, Figopara CTO’su Arman Eker, Hasan Davcı, Ayhan Boyacıoğlu yer alıyor. 

Paylaşılan bilgilere göre Figopara'nın portföyünde 4 binden fazla tedarikçi üye mevcut ve platform üzerinde bugüne kadar 1,2 milyar TL'lik işlem gerçekleşti. Figopara'nın hedefi ise 2021 yılında 2 milyar TL işlem hacmine ulaşmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.