Exxen'in fiyatı açıklandı! Hangi platformun ücreti ne kadar? [Exxen, Netflix, BluTV, Amazon Prime, Mubi, GAIN]

2020 biterken hem sektörde sözü geçen isimlerin hem de yeni dijital yayın platformlarını fiyat bakımından sizler için kıyasladık ve mini bir rehber oluşturduk.
Exxen'in fiyatı açıklandı! Hangi platformun ücreti ne kadar? [Exxen, Netflix, BluTV, Amazon Prime, Mubi, GAIN]

Pandemi ile birlikte evlerde geçirilen vakit artınca kişiler, özellikle dijital yayın platformlarına yöneldiler. Birkaç yıl önce bu kadar hareketli olmayan ve oyuncu sayısının iki elin parmaklarını neredeyse geçmeyeceği sektörde şimdi her geçen gün yeni bir girişimle karşılaşıyoruz. Acun Ilıcalı'nın yeni girişimi Exxen'in de fiyatının belli olmasıyla sektörün globaldeki dev oyuncuları da ülkemizde kendine yer ediniyor. 

Biz de 2020 biterken hem sektörde sözü geçen isimlerin hem de yeni dijital yayın platformlarını fiyat bakımından sizler için kıyasladık ve mini bir rehber oluşturduk.

Exxen

Acun Ilıcalı'nın 1 Ocak'ta yayın hayatına başlayacak dijital yayın platformu Exxen ile ilgili özel haberi birkaç ay önce sizlerle paylaşmıştık. Bu ses getiren haberin ardından sizinle paylaştığımız bilgilerin doğruluğu kanıtlandı ve hatta Exxen içeriklerinin fragmanları bile paylaşılmaya başlandı. Acun Ilıcalı bugün yaptığı paylaşımda Exxen'in aylık 9,90 TL olacağını açıkladı. Platformun yayın tarihini ise merakla bekliyoruz.

BluTV

Her ne kadar Netflix'i en büyük oyuncu olarak nitelendirmiş olsak da bana kalırsa BluTV, özellikle yerli içerikleriyle diğer platformlardan ayrılıyor. BluTV'nin orijinal içerikleri hem adından söz ettirmeyi başarıyor hem de kişinin izledikleriyle bağ kurmasını kolaylaştırıyor. Geçtiğimiz haftaki sokağa çıkma yasaklarında platformunu ücretsiz olarak sunan BluTV, aylık 22,90 TL olarak ücretlendiriliyor.

GAIN

En yeni ve farklı platformlardan biri olan GAIN ile ilgili detayları bilgileri geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmıştık. Gözde Akpınar tarafından hayata geçirilen platformda aylık, yıllık ve çeşitli paket ödemelerle abonelik sisteminin olacağı ve bu planların tüketiciye göre gelişeceği bilgisi paylaşılmıştı. Gözde Akpınar, ilerleyen zamanda içerik bazlı ödeme alınacağını da söylemişti. Ancak bugün itibarıyla uygulama mağazalarında yer alan GAIN'den şu an için herhangi bir ücret talep edilmiyor. İlerleyen dönemde ne olacağını hep birlikte göreceğiz. 

Mubi

Bana akıllı televizyonda izleme konusunda sıkıntılar yaşatsa da kişisel olarak en sevdiğim platformlardan biri Mubi. Festival filmleri, ödüllü filmler, bağımsız filmler, kült filmler gibi aklınıza gelebilecek birçok filmi ya da belki de adını hiç duymadığınız filmleri Mubi'de bulabiliyorsunuz. Dizilerin mevcut olmadığı platformda filmler de belli bir süre sonra gidiyor ve izlemek için aslında sınırlı süreniz bulunuyor. Bu da Mubi'yi farklı kılan özelliklerden biri. Mubi'nin de pandemi döneminde koleksiyonunu açtığını hatırlatalım. Yani artık platformda her zamankinden daha fazla film bulmak mümkün.

Mubi, aylık 25,99 TL olarak ücretlendiriliyor. Eğer yıllık üyelik almak isterseniz de her ay için 15,99 TL ödemeniz gerekiyor.

Netflix

Şüphesiz sektörün hem ülkemizdeki hem de globaldeki en büyük oyuncusu şimdilik Netflix. Orijinal dizileri ve filmleri ile milyonlarca aktif kullanıcısı olan platform son yıllarda Türkiye özelinde içeriklere de odaklanmaya başladı. İlk orijinal yapımı Hakan: Muhafız'dan sonra Atiye, Aşk 101 gibi dizileri ve Yarına Tek Bilet gibi Netflix orijinal filmi ile belli kitleleri de kendine çekmeyi başardı. 

Netflix'in ücretlendirmesine baktığımızda üç farklı plan bizi karşılıyor. Netflix'in en düşük ücretli temel planı 17,99 TL, Standart planı 29,99 TL ve Özel planı 41,99 TL olarak ücretlendiriliyor. İlk planı sadece tek bir ekran kullanabilirken diğerlerini sırasıyla 2 ve 4'er kişi kullanabiliyor. Görüntü kalitesi de ödenen ücrete göre değişkenlik gösteriyor. 

Amazon Prime

Amazon'un Prime Video'su her ne kadar köklü bir geçmişe sahip olsa da ülkemiz için yeni bir platform. Zira Amazon Prime'ın ülkeye girişi sadece birkaç ay öncesine dayanıyor. Prime Video, içerik açısından hem Netflix'in hem de BluTV'nin altında. Ancak orijinal yapımları ve bir zamanlar çok sevdiğimiz dizileri bünyesinde barındırmasıyla gönlümüzü kazanıyor. Fakat bana kalırsa Prime Video'nun en güzel yanı fiyatı, çünkü sadece 7.90 TL. Üstelik bu fiyatı ödediğinizde hem Amazon'un Prime özelliklerinden hem Prime Gaming'ten hem de Prime Video'dan yararlanabiliyorsunuz. Kısacası bir taşla üç kuş vurmuş oluyorsunuz. Üstelik Amazon, fiyatları bir süre daha artırmayı planlamıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.