Yatırım sayısını 39'a çıkaran GBA, 2020 yılında 9 milyon TL yatırım yaptı

2020 yılında yaptığı yatırımlar ile ilgili bir infografik hazırlayan GBA (Galata Business Angels), yılı 9 milyon TL’lik (1,2 milyon dolar) yatırımla kapattığını duyurdu. 
Yatırım sayısını 39'a çıkaran GBA, 2020 yılında 9 milyon TL yatırım yaptı

Geçtiğimiz Ocak ayında yatırım sayısını 37'ye çıkaran GBA'nın 2019 yılında 1,2 milyon dolar yatırım yaptığını sizlere aktarmıştık. 2020 yılında yaptığı yatırımlar ile ilgili bir infografik hazırlayan GBA (Galata Business Angels), yılı 9 milyon TL’lik (1,2 milyon dolar) yatırımla kapattığını duyurdu. 

2020 yılında portföyüne, ABD pazarında faaliyet gösteren Firefly’ı ve sesli kitap alanında yapay zeka çözümleriyle Hachette ve Harper Collins gibi önde gelen yayıncılarla anlaşma sağlamış Deepzen’i katan GBA, portföy şirketleri Tutumluanne, Kolay İK, Jetract, Userguiding ve Denebunu’ya da follow on yatırımları yaptı.

Paylaşılan bilgilere göre mevcut portföy girişimlerine 300 bin dolar yatırım yapıldı. Toplamda yatırım büyüklüğü 8,4 milyon dolar olan GBA’nın yatırım yaptığı şirket sayısı da 39’a ulaşmış oldu. Bu sene Firefly’a yapılan 660 bin dolarlık yatırımın GBA tarihinde tek turda yapılan en yüksek yatırım olduğunu da ekleyelim.

GBA girişimleri 2020 yılında, yurt dışı pazarlarını önemli ölçüde büyüttüler. Özellikle Dekopasaj ve Alotech ilk yurt dışı açılımlarını yaparlarken, Insider, Nymbl, Userguiding, Mutlubiev (Cleanzy), Deepzen, Vispera, Teleporter ve Otsimo da yurt dışı büyümelerini sürdürdüler.

GBA girişimlerine yatırım yapan fon sayısında da artış da gözlemlendi. Insider’a yatırım yapan Riverwood’un yanı sıra, Firefly yatırımcıları G Ventures, NFX ve Nymbl’ı destekleyen Cobalt Ventures da GBA’nın yatırım ortakları arasında yer aldığını da ekleyelim.

2020 yılını değerlendiren GBA Başkanı Emre Kurttepeli, 2020 yılının hepimiz için her anlamda benzersiz bir yıl olduğunu ve pandeminin getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen Türk girişimcilik ekosisteminin rekor kıran exitlere sahne olduğunu dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.