Firefly, Galata Business Angels'tan 660 bin dolar yatırım aldı

Sürücülerin kendi araçlarına reklam almalarını ve bu sayede ek kazanç elde etmelerine olanak sağlayan Firefly, Galata Business Angels’tan "GBA" yatırım aldı.
Firefly, Galata Business Angels'tan 660 bin dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında sürücülerin kendi araçlarına reklam almalarını ve bu sayede ek kazanç elde etmelerine olanak sağlayan Firefly girişiminin 30 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık.

Paylaşılan bilgilere göre taksi, Uber ve Lyft sürücülerinin araçlarının üzerine yerleştirdikleri ekranlarla ek para kazanmasını, diğer taraftan markalara ise lokasyon bazlı reklam imkanı sunarak, markaların müşterilerine doğru yerde ve doğru zamanda ulaşmasını sağlayan Firefly, Galata Business Angels’tan "GBA" yatırım aldı.

Kaan Günay - Onur Dörtkardeşler

Kaan Günay ve Onur Kardeşler tarafından kurulan Firefly, son çıktığı yatırım turunda GBA’dan 660 bin dolarlık bir yatırım aldı. Söz konusu yatırımın GBA’nın tek turda yaptığı en yüksek yatırım olarak kayıtlara geçmiş olduğunu da ekleyelim. Ahmet Faralyalı, Cem Topçuoğlu, Agah Uğur, Umur Özal, Nevzat Aydın, Koray Gültekin Bahar, Birol Yücel ve Emre Kurttepeli tura katılan isimler oldu.

2017 yılında San Francisco’da kurulan Firefly, şu an için New York, San Francisco, Dallas, Chicago, Miami ve Los Angeles’ta hizmet veriyor. Geçtiğimiz dönemlerde NfX ve Google Ventures’dan önemli yatırımlar da alan girişim, 200 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

GBA üyelerini yatırımcıları arasında görmekten memnuniyet duyduklarını belirten Firefly kurucu ortaklarından Kaan Günay, yeni yatırım ve diğer aldıkları yatırımlarla beraber önümüzdeki senelerde Firefly'i teknoloji sektörünün en başarılı şirketlerinden bir tanesi konumuna getireceklerini de paylaştı.

Firefly’a bu turda yatırım yapan GBA Başkanı Emre Kurttepeli, Firefly’ı ilk günden beri takip ettiklerini, ekibin önemli başarılar elde ettiğini ve Firefly’ın lokasyon bazlı reklam alanında çığır açtığını dile getirdi. GBA'ın her yıl daha büyük yatırımlarla Türk girişimcileri desteklemeye devam ettiğini de paylaşan Kurttepeli, Firefly’a yaptıkları bu yatırımın GBA için yeni bir kilometre taşı olduğunu da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.