Mobil cihazlara özel dijital yayın platformu Quibi, yeni sezonu için anlaştığı Reno 911'in fragmanını paylaştı

Quibi'yi diğer platformlardan ayıran en önemli özelliği yayınladığı içeriklerin maksimum 10 dakika ile sınırlı tutuluyor olması. 
Mobil cihazlara özel dijital yayın platformu Quibi, yeni sezonu için anlaştığı Reno 911'in fragmanını paylaştı

Sizlere daha önce mobil cihazlara özel olarak hayata geçirilen dijital yayın platformu Quibi'den detaylı bir şekilde bahsetmiştik. HP ve eBay gibi şirketlerde üst düzey yöneticilik yapmış Meg Whitman ve Hollywood yapımcısı Jeffrey Katzenberg tarafından hayata geçirilen Quibi'yi diğer platformlardan ayıran en önemli özelliği yayınladığı içeriklerin maksimum 10 dakika ile sınırlı tutuluyor olması. 

Abonelik ve reklamlardan gelir elde eden Quibi'nin içerik yayınlamaya nisan ayında başlayacağı bilgisini daha önce sizlere aktarmıştık. Quibi içeriklerinin tanıtım videolarını da kullanıcılarla paylaşmaya başladı. Comedy Central'ın 2003 yılında yayınlanan ve 10 yıl önce yayından kalkan dizisi Reno 911, Quibi üzerinden sevenleriyle yeniden buluşacak. Yeni sezon için Comedy Central'la anlaşan Quibi, dizinin bölümlerinin 10 dakika veya daha kısa olacağı bilgisini paylaştı. Bununla birlikte Reno 911'in fragmanı da yayınladı.

Özellikle absürt mizah sevenlerin hoşlanabileceği Reno 911'in bu kadar kısa bölümlerle yayınlanacak olmasının aslında olumlu bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Bu şekilde hem izleyicinin dikkati daha canlı tutulacaktır hem de bölümler kişilerin merakını artıracaktır. Reno 911, Quibi'den önce de 22 dakikalık bölümlerle yayınlanıyordu, şimdi neredeyse yarı yarıya kısalmış olacak.

Her ne kadar Quibi, içeriklerini nisan ayında yayınlamaya başlayacak olsa da Reno 911 için "yakında" ifadesi kullanıldı. Kısacası içeriğin kesin yayın tarihi henüz belli değil. Bunun yanı sıra Quibi, kullanıcılara 90 günlük bir deneme süresi sunuyor. Uygulamanın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.