Amazon'un uzaktan çalışmaya devam etme planları aşıya bağlı

Seattle'daki ofislerini yenileyen Amazon'un uzaktan çalışmaya devam etme planlarının şu an için belirsizliğini koruduğunu bilgisi paylaşıldı.
Amazon'un uzaktan çalışmaya devam etme planları aşıya bağlı

Seattle'daki ofislerini yenileyen Amazon'un uzaktan çalışmaya devam etme planlarının şu an için belirsizliğini koruduğunu bilgisi paylaşıldı. Business Insider tarafından elde edilen bilgiye göre, Amazon'un İK Müdürü Beth Galetti, geçen ay şirket içi bir toplantıda çalışanlara uzaktan çalışma konusunda uzun vadeli taahhütlerde bulunmak için hala çok erken olduğunu söyledi.

Bunun yanı sıra Amazon, Seattle'daki bazı çalışanlarını ofise çağırarak masalarını boşaltmalarını istedi. Amazon, bölge ofislerinden uzakta yaşayan bazı çalışanlarının uzaktan çalışmaya geçiş yapmasına izin verdi. 

2021 yaza kadar uzaktan çalışma devam

Her ne kadar uzaktan çalışmanın kalıcı olup olmayacağı Amazon için belirsiz olsa da Amazon'un resmi uzaktan çalışma rehberine göre bazı çalışanlar, önümüzdeki yaza kadar evden çalışabilecek. Kısa süre önce bir Amazon sözcüsü, Amazon'un uzun vadeli kararlar vermesinin erken olacağını; şirketin yerel makamlar izin verdiğinde ve çalışanlar aşı olduğunda normal ofis operasyonlarına dönmeyi umduğunu söylemişti. Sözcüye göre, Amazon'un ofisleri görevi erişim gerektiren çalışanlar için açık ve uygun durumda. 

Amazon'un yanı sıra diğer teknoloji şirketleri esnek çalışma politikalarını benimsemiş durumda. Örneğin Microsoft, şirket fiziksel ofisleri yeniden açtıktan sonra bile bazı çalışanların uzaktan çalışmasını kalıcı hale getirdi. Google ise çalışanları her gün işe gitmek istemediği için hibrit çalışma modelini denemeye karar vermişti. Apple da bazı ekiplerinin pandemiden sonra da evden çalışmaya devam edeceğini söylemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.