Google, çalışanları her gün işe gitmek istemediği için hibrit çalışma modelini denemeye karar verdi

Google CEO’su Sundar Pichai, Time dergisine verdiği röportajda, Google’ın ofislerini yeniden düzenlemek ve daha uzun vadeli uzaktan çalışma seçenekleri bulmak da dahil olmak üzere hibrit modeller üzerinde çalıştıklarını söyledi. 
Google, çalışanları her gün işe gitmek istemediği için hibrit çalışma modelini denemeye karar verdi

İlk dönemlerinde alınan önlemler neticesinde yaz aylarında hızında yavaşlama görülen salgın, tedbirlerin gevşemesi ve kişilerin dikkatsiz davranışları nedeniyle yeniden hızlanmaya başladı. Her ne kadar dünyanın çeşitli yerlerinden aşı ile ilgili olumlu haberler gelmeye devam etse de corona virüs salgını, hepimizin hayatında köklü değişiklere neden oldu. Günlük yaşayışımızdan tercih ettiğimiz ürünlere, önceliklerimizden iş yapış şekillerimize kadar hemen hemen her alanda değişimler yaşandı. 

Kurumsal ve kurumsal olmayan birçok şirket, salgının başından bu yana uzaktan çalışmaya devam ediyor. Şirketlerin bazıları bu kararı kalıcı hale getirdi, bazı şirketler ise "karma" bir diğer deyişle "hibrit" çalışma modelini benimsemeye başladı. Buna göre çalışanlar sadece haftanın belli günlerinde ofiste olacaklar ve böylelikle aynı anda aynı yerde bulunan kişi sayısı minimuma düşürülecek. 

Böyle bir dönemde gözler, esnek çalışma saatleri ve alanlarıyla bilinen teknoloji devlerine çevrilmiş durumda. Aslında salgının başından beri uzaktan çalışma ile ilgili çok fazla haber paylaştık. Ancak her geçen gün bu alanda bir yenilikle karşılaşıyoruz ve bir yenilik de Google tarafından geldi. Google CEO’su Sundar Pichai, Time dergisine verdiği röportajda, Google’ın ofislerini yeniden düzenlemek ve daha uzun vadeli uzaktan çalışma seçenekleri bulmak da dahil olmak üzere hibrit modeller üzerinde çalıştıklarını söyledi. 

Google çalışanlarının pandemi sonrası iş isteklerini konu alan yakın tarihli bir ankete göre çoğu Google çalışanı, ofise her gün değil, bazı günler gitmek istiyor. Google çalışanlarının yüzde 10'u gelecekte ofise hiç gelmek istemediklerini söyledi. Yüzde 15'i ise ofise yalnızca belirli etkinlikler için gelmek isteyeceklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Apple CEO'u Tim Cook da bazı ekiplerin, pandemiden sonra da evden çalışmaya devam edeceğini söylemişti. Evden çalışmayı Temmuz 2021'e uzatan Facebook, çalışanlarına ihtiyaçları için 1000'er dolar, evden çalışmayı 2021 ortasına kadar uzatan Uber ise çalışanlarına masa sandalye ihtiyaçları için 500'er dolar ödeme yapacağını açıklamıştı.

Bunun yanı sıra Spotify da çalışanlarına 2021'e kadar evden çalışma izni vermişti. Salgın döneminde çalışanlarına evden çalışma zorunluluğu getiren Twitter, isteyen çalışanlarının salgın atlatıldıktan sonra da evden çalışma sistemine devam edebileceğini açıklamıştı. Amazon da evden çalışmayı 2021'e kadar uzatan şirketlerden oldu. Ayrıca Facebook geçen hafta, uzaktan çalışma direktörü aradığını duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.