Apple'ın bazı ekipleri, pandemiden sonra da evden çalışmaya devam edecek

Apple CEO'su Tim Cook, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, teknoloji devinin evden çalışma alışkanlıklarından bazılarının sonsuza dek devam edeceğini söyledi.
Apple'ın bazı ekipleri, pandemiden sonra da evden çalışmaya devam edecek

Uzun zamandır teknoloji devlerinin uzaktan çalışma modelleriyle ilgili haber yapmıyorduk, bu sessizliğimizi Tim Cook'un yaptığı açıklamayla ve Apple tarafından gelen güncel bilgilerle bozuyoruz. Apple CEO'su Tim Cook, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, teknoloji devinin evden çalışma alışkanlıklarından bazılarının sonsuza dek devam edeceğini söyledi. Ancak yine de çalışanların büyük bir kısmının gelecek yıl ofislerine geri dönmelerini umduğunu da sözlerine ekledi.

Tim Cook, bu dönemde evden çalışmanın gerçekten işe yaradığını gördüklerini belirtti. Geçtiğimiz hafta tanıtılan Apple Watch Series 6'i ve yeni iPad'leri hayata geçirme sürecinin yüzde 85 ila 90'ının evlerden gerçekleştirildiğini söyleyen Cook'un bu sözleri, The Wall Street Journal'a uzaktan çalışmanın olumsuz olduğunu söyleyen Netflix kurucusu ve CEO'su Reed Hastings'in yorumlarıyla tezat oluşturuyor. Hastings çalışanların, corona virüse karşı aşılanmasının ardından ofise geri dönebileceklerini söylemişti.

Şirketlerin evden çalışma politikaları merak konusu olmaya devam ediyor. Evden çalışmayı Temmuz 2021'e uzatan Facebook, çalışanlarına ihtiyaçları için 1000'er dolar, evden çalışmayı 2021 ortasına kadar uzatan Uber ise çalışanlarına masa sandalye ihtiyaçları için 500'er dolar ödeme yapacağını açıklamıştı.

Bunun yanı sıra Spotify da çalışanlarına 2021'e kadar evden çalışma izni vermişti. Salgın döneminde çalışanlarına evden çalışma zorunluluğu getiren Twitter, isteyen çalışanlarının salgın atlatıldıktan sonra da evden çalışma sistemine devam edebileceğini açıklamıştı. Google ve Amazon da evden çalışmayı 2021'e kadar uzatan şirketlerden oldu. Ayrıca Facebook geçen hafta, uzaktan çalışma direktörü aradığını duyurdu.

Uzaktan çalışma konusunda gelecekte ne gibi gelişmeler olacak, salgının seyri ne yönde ilerleyecek merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.