Evden çalışmayı Temmuz 2021'e uzatan Facebook, çalışanlarına ihtiyaçları için 1000'er dolar ek ödeme yapacak

Facebook, 2020'nin sonuna kadar olan uzaktan çalışma iznini 2021'in temmuz ayına uzattığını açıkladı. Şirket ayrıca çalışanlarına masa ve sandalye gibi ek ihtiyaçları için 1000'er dolar vereceğini söyledi.
Evden çalışmayı Temmuz 2021'e uzatan Facebook, çalışanlarına ihtiyaçları için 1000'er dolar ek ödeme yapacak

Geçtiğimiz günlerde, Uber'in evden çalışmayı 2021'e kadar uzattığını; çalışanlarına masa ve sandalye gibi ihtiyaçları için ek ödeme yapacağını sizlerle paylaşmıştık. Facebook da 2020'nin sonuna kadar olan uzaktan çalışma iznini 2021'in temmuz ayına uzattığını açıkladı. Şirket ayrıca çalışanlarına masa ve sandalye gibi ek ihtiyaçları için 1000'er dolar vereceğini söyledi.

Facebook'un geçtiğimiz günlerde New York'ta yaklaşık 67 bin metrekarelik bir ofis kiraladığını da hatırlatalım. Facebook'un bir süredir devam eden kiralama anlaşması böylece sonuçlanmış olsa da özellikle evden çalışmaların arttığı ve kalıcı hale gelmeye başladığı şu dönemde şirketin böyle bir hamle yapmış olması herkese ilginç gelmişti. Bu da "Acaba Facebook çalışanları kısa bir zaman sonra ofise mi dönecek?" sorusunu beraberinde getirmişti. Nitekim yeni açıklanan kararla durumun böyle olmayacağını söylemek mümkün.

Mart ayındaki ilk evde kalma döneminden bu yana Facebook'un yaklaşık 48 bin çalışanının neredeyse tamamı uzaktan çalışıyordu ve şirket, daha önce çalışanlarının 2020'nin sonuna kadar uzaktan çalışmasını sağlayacağını duyurmuştu. Vakaların neredeyse azalmıyor oluşu, evden çalışmalardan alınan verimin düşük olmayışı gibi etkenlerin yanı sıra diğer teknoloji devlerinin tavrı Facebook'u böyle bir karar almaya itmiş olabilir.

Facebook sözcüsü Nneka Norville yaptığı açıklamada, sağlık ve hükümet uzmanlarının rehberliğine ve bu konularla ilgili dahili tartışmalardan alınan kararlara dayanarak, çalışanların Temmuz 2021'e kadar evden gönüllü olarak çalışmaya devam etmelerine izin verdiklerini; ayrıca, çalışanla ihtiyaçları için ek 1000 dolar verdiklerini belirtti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.