Uzaktan çalışma yaygınlaşırken Facebook, New York'ta 67 bin metrekarelik ofis kiraladı

Facebook ve Vornado Realty Trust, pazartesi günü yapılan açıklamada, sosyal medya devinin Manhattan'daki tarihi Farley Binası'nın yaklaşık 68 bin metrekarelik kısmını kiraladığını açıkladı.
Uzaktan çalışma yaygınlaşırken Facebook, New York'ta 67 bin metrekarelik ofis kiraladı

Facebook ve Vornado Realty Trust, pazartesi günü yapılan açıklamada, sosyal medya devinin Manhattan'daki tarihi Farley Binası'nın yaklaşık 67 bin metrekarelik kısmını kiraladığını açıkladı. Facebook'un bir süredir devam eden kiralama anlaşması da böylece sonuçlanmış oldu. Özellikle evden çalışmaların arttığı ve kalıcı hale gelmeye başladığı şu dönemde Facebook'un böyle bir hamle yapmış olması da ilginç.

Farley Binası, yani eski 1912 James A. Farley Postanesi, Gilded Age döneminin en ikonik binalarından sorumlu olan mimar firma McKim, Mead & White tarafından tasarlanan bir Beaux-Arts New York şehri simgesi. Anlaşma ile binanın tamamı, Facebook'un ofis alanı, Moynihan Tren Salonu, kafelerin ve restoranların bulunduğu 11 bin metrekarelik bir alanı içerecek. Vornado, tadilatın 2020'nin sonundan itibaren aşamalar halinde tamamlanacağını söyledi. Binanın yüzde 95 oranında Vornado'ya ait olduğunun da altını çizelim.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vornado CEO'su Steven Roth, Facebook'un New York'ta böyle bir alanı kiralamış olmasının, New York'un ABD'nin ikinci önemli teknoloji kenti olacağının sinyallerini veriyor. Facebook ayrıca Washington Square Park'ın yakınındaki Hudson Yards'da bir bina olan 770 Broadway'de de ofis alanı kiralıyor.

En başta da söylediğimiz gibi anlaşmanın açıklanmasının zamanlaması biraz sürpriz oldu, çünkü aylarca Farley Binası'na ilgi duyan Facebook, çalışanlarının çoğuna salgın sırasında evden çalışma imkanı verdi. Pandemi azaldıktan sonra bile Facebook, önümüzdeki 10 yıl içinde ülke genelindeki yaklaşık 52 bin 200 çalışanının yarısından fazlasının evden çalışacağını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.