Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobili 2024 yılında tanıtılabilir

Reuters'ın aktardığı bilgilere göre Apple'ın sürücüsüz ve elektrikli otomobili 2024 yılında karşımıza çıkacak.
Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobili 2024 yılında tanıtılabilir

Apple'ın "Apple Car" isimli bir elektrikli ve sürücüsüz bir otomobil üzerinde çalıştığını ilk olarak 2015 yılının Şubat ayında sizlere aktarmıştık. 2019 yılının Ocak ayında ise Apple'ın sürücüsüz otomobil projesi olan Project Titan'ı sonlandıracağı ile ilgili haberler paylaşılmıştı

Bugün Reuters tarafından paylaşılan yeni bir rapora göre ise Project Titan sonlandırılmadı ve Apple'ın sürücüsüz otomobili birkaç yıl sonra karşımıza çıkacak. Reuters'ın aktardığı bilgilere göre Apple'ın sürücüsüz ve elektrikli otomobili 2024 yılında karşımıza çıkacak.

Şu an için Apple Car'ın nasıl görüneceği ve ne gibi teknik özelliklere sahip olacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Paylaşılan bilgilere göre Apple tarafından üretilecek olan otomobilin, otonom sürüş yeteneklerine ve gelişmiş bir pil teknolojisine sahip olacak.

Tayvan merkezli Economic Daily Times'ın haberine göre ise Apple, Tayvan'da yer alan tedarikçilerden otomobil parçaları sipariş etmeye de başladı. Reuters ve Economic Daily Times tarafından paylaşılan raporlar Apple'ın otomobil üretme konusundaki çalışmalarını doğruluyor. 

Hatırlatmak gerekirse Project Titan'ın başında Doug Field yer alıyor. Geçtiğimiz ay paylaşılan bilgilere göre Apple, Doug Field ve tüm Project Titan ekibinin Apple yöneticisi John Giannandrea’sın yapay zeka ve makine öğrenimi birimine bağlı olarak çalışmasına da karar vermişti. Apple'ın otomobil projesi ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.