İşlemci üreticisi Horizon Robotics, 150 milyon dolar yatırım aldı

Otonom araçlar ve robotlar için yapay zeka desteğine sahip olan işlemciler geliştiren Horizon Robotics tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 150 milyon dolar yatırım aldı.
İşlemci üreticisi Horizon Robotics, 150 milyon dolar yatırım aldı

Çin merkezli bir işlemci üreticisi olan Horizon Robotics, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Otonom araçlar ve robotlar için yapay zeka desteğine sahip olan işlemciler geliştiren Horizon Robotics tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 150 milyon dolar yatırım aldı.

Paylaşılan bilgilere göre C serisi yatırım turunda toplamda 700 milyon dolarlık bir yatırım almayı hedefleyen Horizon Robotics, 150 milyon dolarlık yatırımı ise 5Y Capital (Eski adıyla Morningside Venture Capital), Hillhouse Capital ve Capital Today liderliğinde aldı. 

Hatırlatmak gerekirse 2017 yılının Ekim ayında Intel Capital'dan 100 milyon dolar yatırım alan Horizon Robotics, 2019 yılının Şubat ayında ise B serisi yatırım turunda SK China, SK Group ve SK Hynix'ten 600 milyon dolarlık yeni bir yatırım almıştı. 

2015 yılında Annie Tao, Chang Huang, Fang Yi, Kai Yu ve Ming Yang tarafından Pekin'de kurulan Horizon Robotics, 5 yıl gibi kısa bir sürede 850 milyon doları aşkın yatırım almış da oldu. Horizon Robotics tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, otomotiv odaklı işlemcilerin ve otonom sürüş çözümlerinin geliştirilmesi için kullanılacak. 

Son olarak Horizon Robotics'in iş birliği yaptığı firmalar arasında Audi, Bosch, Continental, SAIC Motor ve BYD gibi sektörün önde gelen firmaları olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.