Bitcoin 20 bin doları geçerek yeni rekorunu kırdı

2017'deki rekorunu Kasım ayında kıran Bitcoin, 19 bin 786.24 dolardan işlem görmeye başlamıştı. Bitcoin, 20 bin doları geçerek yeni bir rekora imza attı.
Bitcoin 20 bin doları geçerek yeni rekorunu kırdı

2017'deki rekorunu Kasım ayında kıran Bitcoin, 19 bin 786.24 dolardan işlem görmeye başlamıştı. Bugün Kasım ayındaki rekoru da kıran Bitcoin, 20 bin doları geçerek yeni bir rekora imza attı.

1 Aralık'ta 19,920 dolardan işlem gören Bitcoin,  yüzde 5.4 artış göstererek 20 bin 374 dolardan işlem görmeye başladı. Bitcoin'in değerinin son 3 ayda ikiye katlandığını söyleyelim. Kurumsal markaların ve finansal şirketlerin de Bitcoin'e yatırım yapması, bu yükselişin sürdürülebilir olduğunu gösteriyor. 

Bu arada tüm kripto paralar için aynı seviyede yükselişten bahsetmek söz konusu değil. Ethereum, Litecoin ve XRP'yi, 3 yıl önce ulaştıkları, bugüne kadarki en yüksek rakamlarıyla karşılaştırdığımızda, %58 ila %88 oranında daha düşük bir seviyede seyrettiğini söyleyebiliriz. 

Kripto para pazarı, şimdiye kadar pek çok fintech için ilgi odağı olduğunu hatırlatalım. Üçüncü çeyrekte CashApp mobil cüzdanı aracılığıyla 1 milyar dolarlık rekor bitcoin geliri elde eden Square de bunlardan biri. 

PayPal'ın ise Ekim ayında bitcoin ve diğer kripto para birimlerini destekleme planını duyurduktan sonra, bir aydan kısa bir süre sonra hizmet için bekleme listesini, yoğun talebi gerekçe göstererek hızlıca kaldırmak zorunda kaldığını hatırlayalım. 

Fintechlerin yanı sıra kripto para birimleri ve Bitcoin için kurumsal talep de artış gösteriyor. CME Group’un bitcoin vadeli işlem piyasasındaki rekor büyümesi en iyi örneklerden biri. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.