Evden çalışmayı Eylül 2021'e kadar uzatan Google, Hibrit çalışmayı test edecek

Evden çalışmayı Eylül 2021'e kadar uzatan Google, hibrit çalışma modelini de kalıcı hale getirmeyi planlıyor. Google çalışanları haftanın 3 günü ofise gelecek, haftanın geri kalanında ise evden çalışacak.
Evden çalışmayı Eylül 2021'e kadar uzatan Google, Hibrit çalışmayı test edecek

Daha önce çalışanlara Temmuz 2021'e kadar evden çalışabileceklerini söyleyen Google CEO'su Sundar Pichai, bu süreci Eylül 2021'e kadar uzattı. Şirket bu esnada hibrit çalışma modelini de kalıcı hale getirmeyi planlıyor. Esnek çalışma haftaları düzenlemeye başlayacak olan şirket, çalışanlara mail atarak konu hakkında bilgilendirdi. 

Hibrit çalışma modeli ile Google çalışanları haftanın 3 günü ofise gelecek, haftanın geri kalanında ise evden çalışacak. Sundar Pichai, bu yeni çalışma düzeninin çalışan verimliliğini ve esenliğini arttırdığını dile getirdi. Pichai yaptığı açıklamada şirketin büyüklüğüne de dikkat çekti: 

Bizim ölçeğimizdeki hiçbir şirket tam anlamıyla hibrit bir iş gücü modeli yaratmadı - yalnızca birkaç şirket bunu test etmeye başlamış olsa da - bu yüzden denemek ilginç olacak

Pichai'ye hak vermemek elde değil. Zira Google tam zamanlı ve sözleşmeli olmak üzere 200 bin çalışana ev sahipliği yapıyor. 

Askına bakarsanız, hibrit modelin kalıcılığı insanlar için önemli seviyede olumlu bir gelişme. Yine de şirketteki tüm çalışanların bu imkandan faydalanamayabileceğini söyleyelim. Hibrit çalışma haftaları yalnızca, işe toplu taşıma mesafesinde oturanlar için geçerli.

Ayrıca şirketin, çalışanları için tamamen uzaktan çalışma seçeneğini kalıcı getirmediğini de belirtelim.Bu noktada Facebook, Twitter ve Square'in tamamen uzaktan çalışma politikalarını hayata geçirdiğini hatırlatmakta fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.