Konutlar için yenilenebilir enerji teknolojisi geliştiren Swell, 450 milyon dolar yatırım aldı

Konutlar için yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve depolama teknolojileri kuran ve yöneten Swell, dört sanal enerji santralinin inşasını finanse etmek için 450 milyon dolar yatırım aldı.
Konutlar için yenilenebilir enerji teknolojisi geliştiren Swell, 450 milyon dolar yatırım aldı

Konutlar için yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve depolama teknolojileri kuran ve yöneten Swell, dört sanal enerji santralinin inşasını finanse etmek için 450 milyon dolar yatırım aldı. Şirket bu yatırımı ve projesini, büyük ölçekli enerji üretim projelerinden, gerçek tüketim noktalarında dağıtılan daha küçük noktasal çözümlere geçişin bir işareti olarak tanımlıyor. 

Şirket, projenin 200 megavat saatlik dağıtılmış enerji depolamasını 100 megavat güneş fotovoltaik kapasitesiyle birleştireceğini söyledi. Los Angeles merkezli Swell, yaklaşık 14 bin güneş enerjisi üretim ve depolama sisteminin inşası ve bir araya getirilmesi yoluyla kullanıma sunulacak dağıtılabilir enerji depolama kapasitesini oluşturmak için üç eyaletteki kamu kuruluşları tarafından görevlendirildi. Buradaki amaç, yerel şebekeleri daha verimli hale getirmek olarak açıklandı.

Swell, bu projeleri finanse etmek ve 450 milyon dolarlık bir hedefe sahip sanal bir enerji santrali finansman aracı yaratmak için Ares Management Corp. ve Aligned Climate Capital ile anlaşma yaptı. Önümüzdeki 20 yıl içinde Swell, müşterilerinin daha sonra kullanmak üzere 1000 gigavat saat depolaması ve depolanan bu enerjinin 200 gigavat saatini elektrik şebekesine geri göndermesiyle 3 bin gigavat saatin üzerinde temiz güneş enerjisi üretiminin geliştirilmesini hedefliyor.

Swell Energy CEO'su Suleman Khan, Swell müşterilerinin güneş enerjisi üretimi ve depolama sistemleri için daha az ödeme yaptığını belirtiyor. Khan, şirketin potansiyel olarak yerel elektrik kesintisi riskini azalttığını ve herhangi bir kesinti sırasında kişilerin evlerini ve iş yerlerini daha güvenli hale getirdiğini söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.