Güney Koreli fintech CHAI, Hanhwa ve SoftBank'ten 60 milyon dolar yatırım aldı

CHAI, Hanhwa Investment & Securities tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı. Tura SoftBank Ventures Asia, SK Networks, Aarden Partners gibi şirketler de katıldı.
Güney Koreli fintech CHAI, Hanhwa ve SoftBank'ten 60 milyon dolar yatırım aldı

Covid-19 salgını sırasında Güney Kore'de temassız ödeme ve e-ticaret talebinde ciddi bir artış yaşandı. Güney Kore'nin merkez bankası, salgının başlamasından bu yana temassız ödemelerin yıllık yüzde 17 arttığını gösteren bir rapor yayınladı. Bu da Güney Koreli fintech'leri yatırımcıların odağı haline getirmeye başladı.

Seul merkezli fintech CHAI de yatırımcıların dikkatini çeken girişimlerden biri. Bu kapsamda CHAI, Hanhwa Investment & Securities tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı. Tura SoftBank Ventures Asia, SK Networks, Aarden Partners gibi şirketler de katıldı. Yeni yatırımla beraber girişimin bugüne aldığı toplam yatırım miktarı 75 milyon dolara ulaştı.

CHAI, e-ticaret şirketlerine, yerel ödeme ağ geçitleri, dijital cüzdanlar, banka havaleleri, taşıyıcı faturaları ve PayPal aracılığıyla banka ve kredi kartları dahil olmak üzere 20'den fazla seçenekten ödeme kabul etmelerine olanak tanıyan I'mport adlı bir API ile hizmet veriyor. Şu anda Nike Korea ve Philip Morris Korea de dahil 2 bin 200 şirket tarafından kullanılıyor. Şirketin ayrıca, Haziran 2019'da piyasaya sürülen ve şu anda 2,5 milyon kullanıcısı olan CHAI Card adlı kendi dijital cüzdanı ve banka kartı da bulunuyor. 

CHAI CEO'su Daniel Shin, CHAI kartın diğer kartlardan daha düşük bir işlem ücreti sunduğunu ve kullanıcıların kartlarıyla veya dijital cüzdanlarıyla ne sıklıkta ödeme yaptıklarına bağlı olarak yeni para iadesi tekliflerini görebileceklerini söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.