Sony, anime yayın hizmeti Crunchyroll'u AT&T'den 1,175 milyar dolara satın alıyor

Crunchyroll, Attack on Titan, Fullmetal Alchemist ve One Piece gibi pek çok popüler şovu lisanslayan Sony'nin Funimation'ının bir parçası olacak.
Sony, anime yayın hizmeti Crunchyroll'u AT&T'den 1,175 milyar dolara satın alıyor

Dün yapılan açıklamada, Sony'nin anime yayın hizmeti Crunchyroll'u AT&T'den 1,175 milyar dolara satın alacağı açıklandı. Crunchyroll, Attack on Titan, Fullmetal Alchemist ve One Piece gibi pek çok popüler şovu lisanslayan Sony'nin Funimation'ının bir parçası olacak.

Yeni satın alma sonrasında Sony, hem Crunchyroll hem de Funimation'a sahip olduğu için diğer birçok medya şirketinin anime içeriklerini anlamaya çalıştığı bu dönemde, ABD'de anime üzerinde ciddi bir güce sahip demek mümkün. Zira dijital yayın platformu Netflix de kendi anime içeriğini hem lisanslamaya hem de üretmeye büyük yatırım yaptı.

Crunchyroll genel müdürü Joanne Waage yaptığı açıklamada, bu yeni yolculuk için heyecanlı olduklarını; Crunchyroll'un 3 milyondan fazla aboneye, 50 milyon sosyal medya takipçisine ve 90 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip bir marka olduğunu belirtti. Waage, Crunchyroll markasının gücünü ve global ekibinin uzmanlığını Funimation ile birleştirmenin, heyecan verici bir olasılık ve anime sektörü için bir kazanç olduğunun altını çizdi.

Funimation Global Group CEO'su Colin Decker yaptığı açıklamada, Funimation ve Crunchyroll beraberliğinin dünya çapındaki anime hayranları için bir kazanç olduğunu söyledi. 

AT&T, 2018 yılında Otter Media'nın bir parçası olarak Crunchyroll'u Chernin Group'tan 1 milyar dolardan fazla bir miktarla satın aldı. AT&T'nin şu anki CEO'su ve WarnerMedia'nın başkanı John Stankey, şirketin Otter Media satın alımının kendi dijital varlıklarını güçlendirdiğini söylemişti. Stankey şimdi ise HBO Max'i oluşturmaya odaklanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.