Geliştiriciler, Fuchsia OS'i deneyimleyebilecek ve geliştirme sürecine katkıda bulunabilecek

Google tarafından paylaşılan bilgilere göre geliştiriciler Fuchsia OS'i deneyimleyebilecek ve geliştirme sürecine katkıda bulunabilecek
Geliştiriciler, Fuchsia OS'i deneyimleyebilecek ve geliştirme sürecine katkıda bulunabilecek

Google'ın Fuchsia OS isminde yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığını ilk olarak 2016 yılının Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. 2018 yılında ise Fuchsia işletim sisteminin gelecekte Android işletim sisteminin yerini alabileceği ile ilgili haberler karşımıza çıkmıştı.

Yaklaşık 4 yıldır geliştirilen Fuchsia işletim sisteminin tam olarak hangi alanda kullanılacağı ile ilgili resmi bir bilgi bulunmuyor. Fakat Fuchsia OS'in Android'in yerini almasından çok nesnelerin interneti cihazlarında kullanılması hedefleniyor.

Linux temelli değil de Zircon isminde bir microkernel temelli olması ile dikkatleri çeken Fuchsia OS, bugün yeni bir haber ile karşımıza çıktı. Google tarafından paylaşılan bilgilere göre Fuchsia OS için proje üzerinde tartışmalar yapılabilmesi için public e-posta listeleri oluşturuldu.

Google tarafından paylaşılan bilgilere göre geliştiriciler Fuchsia OS'i deneyimleyebilecek ve geliştirme sürecine katkıda bulunabilecek. Paylaşılan bilgilere göre Fuchsia OS şu an için bazı x64 temelli donanım ürünlerini destekliyor.

Bu ürünlerin yanı sıra işletim sistemi Fuchsia'nın emülatörü ile de deneyimlenebilir. Fuchsia OS'i deneyimlemek için geren kaynak kodu buradan indirebilirsiniz. Son olarak Fuchsia işletim sistemi ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabileceğinizi de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.