Insider Black Friday 2020 e-ticaret trendlerini açıkladı

Black Friday gelirleri globalde yüzde 36.31, Türkiye’de yüzde 9.63 artış gösterdi. Mobil ziyaretler globalde yüzde 71.90, Türkiye’de yüzde 49.23 artış gösterdi
Insider Black Friday 2020 e-ticaret trendlerini açıkladı

2020 yılının ilk çeyreğinde ortaya çıkan pandemiyle birlikte, tüketici alışveriş alışkanlıklarının giderek e-ticarete yöneldiğine hep birlikte tanık olduk. Dijital dönüşümlerini hızla tamamlayan markaların bu süreci başarıyla yönettiği de dikkatlerden kaçmadı.

Birçok mağaza ve alışveriş merkezinin kapalı olması ya da tüketicilerin pandemi nedeniyle fiziksel mağazaları  tercih etmemesi nedeniye Black Friday gününde, e-ticaret şirketlerinin yüksek bir ziyaretçi sayısıyla karşılaşması bekleniyordu. Ortaya çıkan sonuçların, beklentileri karşıladığını söylemek mümkün. 

Black Friday 2020 hem globalde hem de Türkiye’de oldukça hareketli geçti. Ancak e-ticaret verilerini daha dikkatli incelediğimizde pandeminin etkisiyle 2020 yılında neredeyse her günün, bir Black Friday kadar yoğun trafikli geçtiğini söyleyebiliriz.

Dijital müşteri deneyim platformu Insider'ın 25 ülkede farklı sektörlerdeki 800'den fazla müşterisinden aldığı veri ile hazırlanan 2020 Black Friday trendlerini sizlerle paylaşıyoruz.

Black Friday gelirleri globalde yüzde 36.31, Türkiye’de yüzde 9.63 artış gösterdi 

Bu yıl globalde Black Friday satışlarından elde edilen toplam gelir 2019’a kıyasla ortalama yüzde 36.31 artış gösterdi. Türkiye genelinde ise yüzde 9.63’lük bir artış gerçekleştiğini belirtelim. Global verilere baktığımızda dönüşüm oranlarında ise 2019’a göre yüzde 16.05’lik bir artış söz konusu. 

Dönüşüm oranlarındaki artışa göre öne çıkan sektörlere baktığımızda, Türkiye’de Ev & Mobilya'nın yüzde 45.75 ile ilk sırada yer aldığını görüyoruz. Ayakkabı yüzde 39.52 ile ikinci sıraya yerleşirken, Takı & Aksesuar yüzde 39.51 ile üçüncü sırada yer aldı. 

Bu yıl, markaların dönüşüm oranlarını artırmak için pazarlama stratejilerine kişiselleştirmeyi dahil ettiğini belirtelim. Markalar, daha doğru bir müşteri kitlesine ulaşmak için kişiselleştirmeden faydalanmayı tercih ediyor. 

Hemen çıkma oranı mobilde yüzde 5.23 düşüş gösterdi

E-ticaret metriklerindeki bir diğer güzel gelişme ise hemen çıkma oranlarının (bounce rate) globalde yaklaşık yüzde 3.71 oranında düşmesi oldu. Üstelik bu düşüşün mobil cihazlarda yüzde 5.23 seviyesinde olduğunu belirtmekte fayda var. 

Karantina döneminde özellikle mobil sitelerde daha fazla gezinmeye başlayan müşterilerin, bu oranın düşmesinde etkin rol oynadığını söyleyebiliriz. Yine de bu metrik, e-ticaretteki başarıyı ölçmek için tek başına değerlendirilmemeli. Ne de olsa site ziyaretçileri arasında sadece ürünlere göz atmak isteyenler de yer alıyor. Türkiye’ye baktığımızda ise hemen çıkma oranında yüzde 0.52’lik ufak bir artış görülüyor.

Ev & Mobilya ürünleri sepet ortalamasında yüzde 35.97 artış

Türkiye’de ortalama sepet değerindeki en büyük artış, yüzde 35.97 ile ev & mobilya ürünlerinde ve yüzde 29.93 ile elektronik aletlerde gözlemlendi. Globalde ise bu listenin başında yüzde 23.62 artış ile elektronik aletler yer aldı. Elektronik aletleri yüzde 11.68 ile ayakkabılar takip etti. 

Cihazlara göre değerlendirdiğimizde; ortalama sepet tutarında en fazla artışın masaüstü kullanıcılarında görüldüğünü söyleyebiliriz. Türkiye’de masaüstü kullanıcıların ortalama sepet tutarı bu yıl yaklaşık yüzde 24.02 artış gösterdi. Ortalama sepet tutarı mobilde yüzde 17.18 artarken, tablette ise yüzde 7.35 artış yaşandı. 

Cihazlara göre globale baktığımızda Türkiye’deki trendin tam tersi olarak ortalama sepet tutarında bir düşüş olduğunu görüyoruz. Masaüstü cihazlarda yüzde 5.59, mobilde yüzde 0.56, tabette ise yüzde 15.47’lik bir düşüş dikkat çekiyor.

Mobil ziyaretlerde artış: globalde yüzde 71.90, Türkiye’de yüzde 49.23 

Online ziyaret sayısı geçtiğimiz yıla göre globalde ortalama yüzde 12.28, Türkiye’de ise yüzde 5.91 oranında arttı. Insider raporunda öne çıkan verilerden biri de; bu yıl mobil ziyaretlerde globalde yüzde 71.90, Türkiye yüzde 49.23 olmak üzere önemli bir artış görülmesi. Bu artış, markaların özel gün kampanyalarının da mobil uyumlu (mobile first) olmasının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Son olarak 2020 Black Friday haftasında Insider partnerlernini 2019 yılına kıyasla yüzde 338.6’lık bir artışla 5,114,465,300 kişiselleştirilmiş izlenim elde ettiğini belirtelim. Görünen o ki; Insider, birlikte çalıştığı partnerlerin büyüme hızında ciddi artışlar gözlemliyor. Şirket, 2021 yılına girerken markalara Black Friday temposunu devam ettirmelerini tavsiye ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.