Trendyol Tech, Black Friday verilerini açıkladı

Kasım kampanyaları döneminde Trendyol'un anlık kullanıcı sayısı en fazla 1 milyon 840 bin 946'ya ulaştı. Şirket dakikada 13 bin 939 ödeme isteği aldı.
Trendyol Tech, Black Friday verilerini açıkladı

Yoğun geçen Kasım kampanyalarının ardından ödeme altyapı sağlayıcısı iyzico Black Friday dönemini kapsayan online alışveriş istatistiklerini açıklamıştı. Trendyol'un Twitter'daki teknoloji hesabı Trendyol Tech ise 27 Kasım'ın dikkat çeken rakamlarını paylaştı. 

"27 Kasım 2020 'nin enleri..." başlığıyla paylaşılan Tweet'e göre, anlık kullanıcı sayısı en fazla 1 milyon 840 bin 946 oldu. Saniyede 685 bin request alan Trendyol'un CDN trafiği ise 455 Gbit olarak öne çıktı. Dakikada 13 bin 939 ödeme isteği aldıklarını belirten Trendyol teknoloji ekibi, Kasım kampanyaları dönemini her hangi bir pürüzle karşılaşmadan tamamlamayı başardı. 

Şirketin bundan 4 gün önce saniyede 1.5 milyon kullanıcıya ulaşarak, kurumsal bir rekora imza attığını da hatırlatalım. Geçtiğimiz aylarda operasyon alanını genişleten Trendyol, Avrupa'da 27 ülkeye daha açıldı. Ancak teknoloji ekibi tarafından paylaşılan rakamların, şu an için sadece Türkiye ile sınırlı olduğunu söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz yıl, altyapılarının kampanya dönemlerine hazırlıklı olmaması nedeniyle e-ticaret şirketleri, pek çok kişi tarafından eleştirilmişti. Görünen o ki; Trendyol, bu yıl alt yapı açısından Kasım kampanyalarında güçlü bir duruş sergiledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.