Facebook'un kripto para birimi Libra, Ocak ayında piyasaya sürülebilir

Ocak ayında piyasaya sürülecek olan Libra para birimi, 1 ABD dolarına eşit olacak. Facebook'un yeni kripto para birimiyle birlikte Libra cüzdanı Novi'yi de piyasaya sürmesi bekleniyor.
Facebook'un kripto para birimi Libra, Ocak ayında piyasaya sürülebilir

Bitcon mayıs ayında yarılanmasını geride bırakıp, ethereum değer kazanmaya devam ederken, Libra kripto para ekosisteminde resmi olarak yer almaya hazırlanıyor. İlk kez 2019 yılının Haziran ayında hayatımıza giren Facebook'un kripto para birimi Libra, Ocak ayında piyasaya sürülebilir. 

Facebook geçen yıl yaptığı açıklamalarda üzerinde çalıştığı kripto para biriminin takas ya da ödeme sürecinde fiyat dalgalanmalarından etkilenmemesi için stabil bir fiyat politikası hedeflediğini belirtmişti.

Bunun için şirket, finansal kuruluşlarla konuşarak teminat görevi görecek 1 milyar dolarlık uluslararası döviz ve düşük riskli devlet tahvili içeren bir sepet oluşturmaya çalışıyordu. Ancak merkez bankalarının ve yasa koyucuların Facebook'un bu kararına sıcak bakmaması üzerine, şirket Libra'yı bir kaç para birimine eş değer bir stablecoin olarak konumlandırdı. 

Hatırlarsanız, Libra'nın çıkış döneminde Forbes Media'nın genel yayın yönetmeni Steve Forbes, Libra ile ilgili Mark Zuckerberg'e yönelik açık mektup kaleme almıştı. Bu mektupta Forbes, Zuckerberg'in parasının küresel para olarak ABD dolarının yerini alabileceğinin altını çizmişti. 

Bunun üzerine o dönemde ABD Başkanı olan Donald Trump, paylaştığı bir tweet ile Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki dalgalanmaları eleştirirken, Facebook'un Libra kripto para biriminin güvenilir olmadığını dile getirdi.

Tüm bu gelişmelerin ardından Facebook, ABD Doları, Euro, İngiliz sterlini ve singapur dolarına eşlediği birbirinden farklı kripto para birimleri oluşturmaya karar verdi. 

Ocak ayında piyasaya sürülecek olan Libra para birimi ise 1 ABD dolarına eşit olacak. Bu noktada şirketin ABD dolarına eşitlenmiş USDC, PAX ve Tether ile rekabet edeceğini belirtelim.

Facebook'un yeni kripto para birimiyle birlikte Libra cüzdanını da piyasaya sürmesi bekleniyor. Facebook tarafından geliştirilen cüzdan Calibra'nın, Mayıs ayında yeniden markalanarak Novi adını aldığını hatırlatmakta fayda var. 

Novi'nin kripto para cüzdanını Facebook veya WhatsApp hesabınız olmadan da uygulama marketlerinden indirebilecek ve kullanmaya başlayabileceksiniz. WhatsApp ve Messenger'a bir buton olarak gelecek olan Novi, dilerseniz hızlı para gönderme ve alma yöntemi olarak kullanılabilecek.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.