Generated Photos'un Anonymizer özelliği, yapay zeka ile oluşturulan benzerlerinizi buluyor

Anonymizer, yüklediğiniz bir fotoğrafınızdan yola çıkarak yüzü size benzeyen, aslında gerçekte var olmayan yapay zeka ile yaratılmış kişileri buluyor.
Generated Photos'un Anonymizer özelliği, yapay zeka ile oluşturulan benzerlerinizi buluyor

Daha önce, yapay zeka ile üretilen yüzler için online kütüphane olarak hizmet veren Generated Photos'tan detaylı bir şekilde bahsetmiştik. Generated Photos, yapay zeka kullanarak aslında olmayan yüzler yaratıyor ve bu yüzlerin ticari olarak kullanılmasına olanak sağlıyor. Fotoğraflardaki yüzleri gerçeğinden ayırmak ise neredeyse imkansız.

Generated Photos, şimdi de Anonymizer adlı yeni özelliğini yayına aldı. Anonymizer, yüklediğiniz bir fotoğrafınızdan yola çıkarak yüzü size benzeyen, aslında gerçekte var olmayan yapay zeka ile yaratılmış kişileri buluyor. Fotoğraflar, iki sinir ağını birbirine düşürerek yeni görüntüler oluşturan ve bunların gerçek görünüp görünmediğini inceleyen bir ayırıcı üretici olan rakip ağlardan, yani GAN'lerden besleniyor.

Platformda yapay zeka benzerlerinizi bulmak için önden çekilmiş bir yüz fotoğrafınızı yüklemeniz yeterli oluyor. Süreç sonunda gerçeğe yakın profil fotoğrafları üreten bir geri bildirim döngüsü oluşturuluyor ve size benzeyen yüzlerce aslında var olmayan kişilerin fotoğrafları ile karşılaşıyorsunuz. Uygulamayı kişisel olarak birkaç farklı fotoğrafla denediğimde hemen hemen hepsinde benim karşıma aynı kişileri çıkardı ve bu kişilerin çoğu gerçekte benden epey genç duruyor. Bazı ünlülerin fotoğraflarını denediğimde ise böyle bir problemle karşılaşmadım.

Anonymizer'ı ticari amaçlarla kullanmak için bir lisans satın almanız gerekiyor, ancak araç, hüküm ve koşulları ihlal etmediğiniz sürece kişisel kullanım için ücretsiz olarak sunuluyor.

Yapılan deneyler sonucunda, Anonymizer tarafından bulunan benzer yüzlerin yüz tanıma teknolojisini aldatabileceği söyleniyor. Generated Media, aracının iftira, başkasının kimliğine bürünme veya dolandırıcılık gibi herhangi bir yasa dışı faaliyet için kullanılmasını yasaklasa da Anonymizer'ın kötü amaçlarla kullanılma riski de bulunuyor. Şirketin bu konuda başka ne gibi önlemler aldığı ise açıklanmıyor.

Anonymizer'ı buradan deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.