ABD Başkanı Trump'tan Bitcoin ve Libra gibi kripto paralar hakkında sert açıklama

ABD Başkanı Trump paylaştığı bir tweet ile Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki dalgalanmaları eleştirirken, Facebook'un Libra kripto para biriminin güvenilir olmadığını dile getirdi.
ABD Başkanı Trump'tan Bitcoin ve Libra gibi kripto paralar hakkında sert açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, paylaştığı bir tweet ile kripto paralara karşı sert bir açıklama yaptı. Trump, açıklamasında özellikle Bitcoin ve Facebook'un yeni kripto parası Libra'yı hedef aldı. Bu noktada Libra'nın Uber ve Mastercard gibi şirketler tarafından desteklendiğini hatırlatmakta fayda var. 

Trump paylaştığı tweet'te şu ifadelere yer verdi: 

"Bitcoin'in ve para olmayan, değeri oldukça değişken ve çatlak zemine dayanan diğer kripto para birimlerinin hayranı değilim. Kontrolsüz Kripto Varlıkları, uyuşturucu ticareti ve diğer yasa dışı faaliyetler de dahil olmak üzere yasadışı davranışları kolaylaştırabilir.

Trump sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Benzer şekilde, Facebook Libra'nın 'sanal para birimi'nin sürekliliği veya güvenilirliği çok az olacaktır. Eğer Facebook ve diğer şirketler banka olmak istiyorsa, yeni bir Bankacılık Kontratı aramalı ve tıpkı diğer Ulusal ve Uluslararası Bankalar gibi tüm Bankacılık Düzenlemelerine tabi tutulmalıdır.”

Trump açıklamasında ABD dolarının dünyadaki en güvenilir para birimi olduğunu da iddia etti. Çok değişken olduğu için eleştirilen Bitcoin'in değeri, geçtiğimiz yılın aynı döneminden bu yana yüzde 70 artış gösterdi. Şu sıralarda ise 11,450 ABD doları civarında işlem görmekte.

Trump tweetinde ABD doları ile ilgili şu söylemlere yer verdi:

Bizim ABD'de bir tek gerçek para birimimiz vardır ve o, hiç olmadığı kadar güçlüdür, hem güvenilir hem de emniyetlidir. O, Dünya'nın her yerinde açık ara en baskın para birimidir ve her zaman öyle olmaya devam edecektir. Bu para biriminin ismi de ABD Dolarıdır.

Görünen o ki; Trump bu yeni açıklamasıyla ABD Senatosunda Libra'ya şüphe ile yaklaşan kesime katılıyor. Facebook ise Trump'ın bu açıklamasına karşılık herhangi bir yorum yapmıyor.

Öte yandan gelecek hafta Facebook'un Kripto para birimi girişiminin yöneticisi David Marcus, Senato'nun komitesine ifade vererek şirketin Libra odağıdaki planlarına ve veri güvenliği konusundaki kaygılara yönelik soruları yanıtlayacak. 

Bu arada Trump'ın açıklamasının Beyaz Saray'da gerçekleşen sosyal medya etkinliğiyle aynı gün gerçekleştiğini belirtelim. Trump bu etkinlikte Twitter ve Facebook'u kendisini ve muhafazakar yorumcuları sansürlemek ile suçladı. Hatırlarsanız Başkan Trump'ın bu konudaki söylemlerini sizlere daha önce de aktarmıştık. 

Blockchain Association ise Trump'ın bu açıklamasını cevapsız bırakmadı. Trump'ı ABD'nin ekonomik büyümesini potansiyel olarak tetikleyecek olan teknolojileri desteklemeye davet eden şirket, blockchainin teknoloji tekellerinin gücünü ellerinden alarak bu gücü insanlara vereceğini de hatırlattı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.