Bird, yılın ilk çeyreğinde 100 milyon dolar zarar etti

Bugüne kadar 718 milyon doları aşkın yatırım alan girişim, The Information'ın paylaştığı bilgilere göre yılın ilk çeyreğinde 100 milyon dolar kaybetti.
Bird, yılın ilk çeyreğinde 100 milyon dolar zarar etti

Günümüzün en önemli elektrikli scooter paylaşım girişimlerinden olan Bird, 2019 yılına oldukça sıkıntılı bir başlangıç yaptı. Bugüne kadar 718 milyon doları aşkın yatırım alan girişim, The Information'ın paylaştığı bilgilere göre yılın ilk çeyreğinde 100 milyon dolar kaybetti.

ABD merkezli e-scooter paylaşım girişiminin şirket değerlemesinin ise 2,3 milyar dolar seviyelerinde olduğunu da hatırlatalım. Paylaşılan bir diğer bilgi ise 100 milyon dolarlık kayıp yaşayan Bird'ün yeni bir yatırım arayışı içinde olması. Ortaya çıkan bilgilere göre Bird, 300 milyon dolarlık bir yatırım arıyor. 

Alınacak olan yeni yatırım ile birlikte değerlemesini de artıracak olan Bird, en büyük rakibi konumunda olan Lime'ı değerleme anlamında da geçebilir. Bird'ün gelirlerinde önemli düşüşler yaşandığını da ekleyelim. 2018 yılının 3. çeyreğinde 25 milyon dolar gelir elde eden Bird, aynı yılın 4. çeyreğinde ise 40 milyon dolar gelir elde etmişti.

100 milyon dolar kayıp yaşadığı 2019 yılının ilk çeyreğinde ise şirketin geliri 15 milyon dolara düştü. Bir önceki dönemde 40 milyon dolar olan gelirlerin 15 milyon dolara düşmüş olması şirketin zor günler geçirdiğine önemli bir işaret. Büyümekte olan e-scooter paylaşım pazarının en önemli oyuncularından birininin böylesine kötü günler geçirmesi pazarın geleceği ile ilgili soru işaretli de doğuruyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.