Aras Bulut İynemli'nin kurucu ortağı olduğu sesli kitap uygulaması: Boodio

Boodio, e-kitap ve sesli kitap platformu olmanın yanında, eğitim materyalleri, makaleler, basımı olmayan içerikler, podcast yayınları ile de, yazılı/sözlü eğitim, kültür yayıncılığı ve eğlence sektörüne yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor.
Aras Bulut İynemli'nin kurucu ortağı olduğu sesli kitap uygulaması: Boodio

Ülkemizde sesli kitap pazarı son dönemde bir hayli renkli bir hale dönüşmeye başladı. İsveç merkezli Storytel'den sonra Polonyalı Audioteka ülkemize giriş yapmıştı. Geçtiğimiz haftalarda ise ülkenin en popüler online kitap satış platformlarından Kitapyurdu, görme engellilerin tamamen ücretsiz olarak yararlanabileceği Kitapyurdu Sesli Kitap uygulamasını yayına almıştı. Şimdi ise yayıncılık sektörünü arkasına alan yeni bir sesli kitap uygulaması ile tanıştık; Boodio.

Klasik yayıncılıktan gelen bir ekiple, dijitale doğmuş genç profesyonellerin bir araya gelerek kurduğu Virgül Dijital Yayıncılık ve Prodüksiyon A.Ş’nin markası olan Boodio, bir e-kitap ve sesli kitap uygulaması. İnternet üzerinden, aylık abonelik ücreti ile hizmet veren Boodio, e-kitap ve sesli kitaplar dışında, sadece platforma özel olan içerikler, tefrika modeller ve akademik içerikler de sunuyor. Girişimin kurucu ortakları ise Pusula Yayıncılık'tan tanıdığımız Mehmet Arslantunalı ve oyuncu Aras Bulut İynemli.

Tabii bir oyuncunun bu projede kurucu ortak olarak yer alması dikkatleri çekiyor. Hikayesi ise oldukça enteresan, Antoine de Saint-Exupéry’den Küçük Prens’i seslendirerek Boodie'ye adım atan Aras Bulut İynemli, projeye direkt dahil olarak kurucuları arasında yerini aldı.

Sesli kitabın yanında eğitim materyalleri, makaleler, podcast'ler de uygulamada yer alıyor

Boodio, e-kitap ve sesli kitap platformu olmanın yanında, eğitim materyalleri, makaleler, basımı olmayan içerikler, podcast yayınları ile de, yazılı/sözlü eğitim, kültür yayıncılığı ve eğlence sektörüne yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor. Boodio’da Aras Bulut İynemli, Barış Arduç, Engin Öztürk, Necip Memili, Sarp Akkaya, Rıza Kocaoğlu, Perihan Savaş, Damla Sönmez, Bige Önal, Rüzgâr Aksoy, Orçun İynemli, Nil Keser, Kadir Çermik gibi sevilen sanatçılar farklı eserleri kitap severler için seslendirdi.

Çevrimiçi ve çevrimdışı dinleme özelliği, farklı okuma modları

Klasik kitap okuma deneyiminden yola çıkarak tasarlanmış uygulamada, çevrimiçi/çevrimdışı dinleme özelliği, kullanıcıların tercihine göre ayarlayabileceği 3 farklı okuma modu, ayrıntılı yazar ve yayınevi ekranları, not alabilme ve bunları sosyal medya platformlarında paylaşabilme gibi pek çok kullanıcı dostu özelliğin yanı sıra okumadan dinlemeye geçmeyi sağlayan ara yüz bulunuyor. 

Kullanıcılar, kendi okuma zevkine göre kitapları kütüphanene kaydedip notlar alabiliyor ve bu notları online platformlarda paylaşabiliyor. Uygulamada aramalar, yayınevi, yazar, kitap ismi gibi farklı kategorilerde yapılabiliyor. 

Aylık üyelik ücreti: 29,90 TL

Boodio, aylık 29,90 TL olarak ücretlendiriliyor. Kullanıcı, 7 günlük ücretsiz deneme hakkı sona erdiğinde, her ay sabit ücret ödeyerek uygulama içindeki tüm içeriklere sınırsız erişebiliyor. 

Boodio'yu hem App Store'dan hem de Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.