Polonya merkezli sesli kitap girişimi Audioteka, Türkiye'de faaliyet göstermeye başladı

Polonya merkezli sesli kitap girişimi Audioteka, Türkiye'de faaliyet göstermeye başladı

2008 yılında Polonya'da, Marcin Beme tarafından hayata geçirilen sesli kitap girişimi Audioteka, Türkiye pazarına giriş yaptı. Türkiye'de şu ana kadar 20'yi aşkın yayıneviyle işbirliği yapan platformda şu anda 900'den fazla Türkçe seslendirilmiş kitap, 1800 civarında da İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusça sesli kitap bulunuyor.

Sesli kitap için pazar yeri

Teknolojinin gelişmesi hayatımızı kolaylaştırırken, bu dönüşüm tüketici alışkanlıklarını da günden güne değiştiriyor. Kişiler günlük rutinden dolayı kitap okumaya istedikleri kadar zaman ayıramayabiliyorlar. Audioteka ise sesli kitaplar ile bu olanaksızlığı ortadan kaldırmayı hedefliyor. Yayınevleri ile anlaşma yaparak belirli kitapları, kendi seslendirme sanatçılarıyla birlikte kullanıcıya sunan Audioteka'nın sesli kitaplar için bir pazar yeri olduğunu söylemek mümkün. Zira Audioteka'da bir abonelik sistemi bulunmuyor, kullanıcı dinlemek istediği kitabı yayınevinin liste fiyatından satın alabiliyor. Kişinin satın aldığı sesli kitap uygulamayı kullandığı sürece kişiye ait oluyor. Kısacası kullanıcı kendi sesli kütüphanesini oluşturmuş oluyor.

n11.com, Samsung ve Caffe Nero iş birlikleri

Audioteka'nın Türkiye pazarına girerken önemli iş birlikleri yaptığını da belirtelim. Audioteka Türkiye Genel Müdürü Göktuğ Oğuz ise bu süreçte Türkiye pazarına yönelik güçlü bir altyapı kurduklarını ve şu ana kadar 20'yi aşkın yayıneviyle anlaşma imzaladıklarını söyledi. İlk etapta n11.com, Caffe Nero ve Samsung ile iş birliğine giden Audioteka'da iş birliklerinin nasıl olacağından da biraz bahsedelim. Caffe Nero'da bugün itibarıyla başlayan ve 2 ay sürecek olan kampanya, Destek Yayınları'nın sesli kitaplarının ücretsiz olarak paylaşılmasını odağına alıyor. Buna göre Caffe Nero'dan bir kahve alan herkese bir kitabın QR kodu verilecek ve her kahvede yeni bir kitap dinleme olanağı sağlanacak. n11.com'da ise 400 adet sesli kitap fiziksel kitap gibi satışa sunulacak. Samsung tarafındaki iş birliği ise şirketin kendi uygulaması olan Galaxy Bizz üzerinden gerçekleştirilecek.

Audioteka'nın kurduğu iş birliklerine ek olarak basın-yayın sektörünün tecrübeli isimlerinden Penguin Random House'un da bağlı olduğu Bertelsmann Grubu'nun eski CEO'su Dr. Gunter Thilen'le birlikte çalıştıklarını da belirtelim. Audioteka'nın iş birliği yaptığı yayınevleri arasında ise Can Yayınları, Kırmızı Kedi Yayınevi, Mavibulut, Destek Yayınları, Doğan Egmont gibi önemli isimler bulunuyor.

Audioteka'nın önümüzdeki dönemde faydalı projelerle daha fazla görme engelli bireye ulaşabilmek için özel çalışmalar yürüteceğini de hatırlatalım.

Audioteka'yı iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.