Softtech, girişimcileri desteklemek amacıyla Softtech Ventures'ı kurdu

Webrazzi Arena 2020'de Adnan Bali, bu hafta Softtech Ventures'ın ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdiklerini de belirtmişti.
Softtech, girişimcileri desteklemek amacıyla Softtech Ventures'ı kurdu

Softtech, fikri, hayali ve tutkusu olan girişimcilerin topluma değer yaratacak girişimler ortaya çıkarmasını sağlamak amacıyla Softtech Ventures’ı kurdu. Webrazzi Arena 2020'de Adnan Bali, bu hafta Softtech Ventures'ın ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdiklerini de belirtmişti. Bali, banka içinden ve grup şirketlerinden de dahil olmak üzere kurum içinden çıkan bütün fikir ve projelerin elemelerden geçip Softtech Ventures'a devredileceğini ve destek alacaklarını söylemişti.

Her yıl binlerce girişimcinin büyük bir umutla yola çıktığı ama çok azının başarılı olduğu yolculuğu Softtech Ventures başarı hikayelerine dönüştürmeyi hedefliyor. Girişimcilik ekosistemine katma değer yaratan projeler kazandırmak için Softtech’in insan kaynağı, teknoloji ve danışmanlık desteği vereceği Softtech Ventures, tohum aşamasında olan girişimleri geleceğe taşımayı amaçlıyor.

Softtech Ventures ilk aşamada, Softtech’te kurum içi girişimcilik projesi olarak başlayan ve Türkiye’de finans, tarım ve teknolojiyi birleştiren İmeceMobil uygulaması, açık bankacılığın öncü çözümü TekCep uygulaması ve emlakçıların yeni nesil dijital asistanı olmayı amaçlayan Maydanoz uygulaması gibi yenilikçi projelere ev sahipliği yapacak.

Girişimciliğin bir kültür olduğunu, her girişimin bir hayalle başladığını ve inovasyonla sürekli geliştiğini belirten Softtech Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aran, Softtech’in de kültüründe girişimciliğin olduğunu belirtiyor ve şunları söylüyor:

Softtech olarak çalışanlarımızı birer girişimci olarak görüyor, bu alanda destekliyor ve teşvik ediyoruz. Bugüne kadar Softtech içinden sağlık alanında çalışmalar yapan LiveWell, en iyi kurum içi girişimcilik ödülüne sahip liman otomasyon sistemi GullsEye ve Almanya’da faaliyetlerini yürüten fintech Maxi Digital gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketleri çıkardık. Softtech Ventures ile artık girişimcilerin hayallerini bir adım daha ileri taşıyarak başarıyı çoğaltılabilir ve ölçeklenebilir sistematik şekle getirerek, başarıya giden yoldaki tüm engelleri ekosistemdeki girişimcilerle birlikte ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.

Softtech’in İş Bankası’nın teknoloji şirketi olduğunu ve İş Bankası’nın girişimcilik ekosistemi içinde Softtech Ventures ile eksik olan parçayı tamamladıklarını belirten Aran, girişimlere tohum aşamasından itibaren destek veren, onların gelişimlerini hızlandıran Workup Girişimcilik Programı, potansiyel vadeden girişimlere sermaye desteği sağlayan Maxis’in yanı sıra, yenilikçi fikirlerden yeni girişimler yaratacak olan Softtech Ventures ile birlikte girişimcilik ekosistemimizi sürecin gerekliliklerine göre geliştirmiş ve tamamlamış olduklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.