Turkcell'in bulut tabanlı oyun platformu 2021 yılının ilk çeyreğinde tanıtılacak

Ataç Tansuğ, "Türkiye’den Dünyaya Dijital Servisler" isimli sunumu Turkcell'in dijital servisleri ve önümüzdeki yıl tanılacak olan bulut tabanlı oyun servisi ile ilgili bilgiler paylaştı.
Turkcell'in bulut tabanlı oyun platformu 2021 yılının ilk çeyreğinde tanıtılacak

Bu yıl Webrazzi Summit'in 21 ve 22 Ekim tarihlerinde online olarak gerçekleşeceğini geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Dün başlayan Webrazzi Summit 2020, ikinci gününde de tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliğimizin konuşmacılarından olan Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ, "Türkiye’den Dünyaya Dijital Servisler" isimli sunumu Turkcell'in dijital servisleri ve önümüzdeki yıl tanılacak olan bulut tabanlı oyun servisi ile ilgili bilgiler paylaştı.

Son 7 yıldır Turkcell olarak dijital servisler geliştirdiklerini belirten Tansuğ, Turkcell'in kurulduğu günden bu yana müşterilerine daha iyi bir deneyim sunmak adına çalıştığını aktardı. Mobil internetin hayatımıza girmesi ile birlikte erişim hızlarının artığını ve internet üzerinden servis veren firmalar karşımıza çıktığını da belirten Tansuğ, Turkcell olarak son 7 yılda anlık iletişim platformundan müzik servisine pek çok alanda dijital servisler geliştirdiklerini de paylaştı.

Global rakipler ile en az onlar kadar kaliteli servisler sunarak, sadece lisanalı telekom operatörünün sunabileceği özelliklerle ürünleri zenginleştirerek ve servisleri birbirine entegre ederek rekabet ettiklerini de paylaşan Tansuğ, aynı zamanda verinin ülkelerde yerelleşmesine imkan sağladıklarını da belirtti.

Bazı özelliklerin rakiplerinden daha önce Turkcell servislerinde kullanıma sunulduğunu da aktaran Tansuğ, rakiplerinin tek servis üzerinde çalışırken Turkcell'in birden fazla servis üzerinde çalıştığını ve bu servisler entegre bir şekilde sunduğunu da sözlerine ekledi.

Turkcell'in dijital servislerinin tüm dünyada 200 milyonun üzerinden indirme aldığını da paylaşan Tansuğ, Turkcell partnerlerinin bu servislerin kendi uygulamaları gibi pazara sunduklarını da paylaştı. Kısacası bu servisler operatör destekli bir şekilde çeşitli ülkelere sunuluyor.

Dijital servislerin ilgili ülkelerin datalarının o ülkede kalacak şekilde tasarlandığını da paylaşan Tansuğ, dataya sahip olan ve işleyebilen ülkelerin ön planda olacağını da sözlerine ekledi. Turkcell TV+, Fizy, Turkcell Lifebox ve BiP servislerinin geçtiğimiz Temmuz ayında ayrı şirketler haline geldiğini de paylaşan Tansuğ, bu hamle ile servislerin rakipleriyle eşit koşullarda yarışacaklarını da paylaştı.

Oyun yayıncılığı ile ilgili önemli bir açıklama da paylaşan Tansuğ, oyunun Turkcell için stratejik odak noktaların biri olduğunu ve Turkcell'in bulut tabanlı ve stream odaklı bir oyun platformu sunacağını da duyurdu. Ataç Tansuğ tarafından paylaşılan bilgilere göre 2021 yılının ilk çeyreğinde tanıtılacak olan servis güncel oyunların stream edilerek herhangi bir bilgisayar üzerinden oynanmasını sağlayacak.

Son olarak Ataç Tansuğ, uzaktan toplantıların hayatımızın bir parçası haline geldiği bugünlerde, çoklu görüntülü görüşme deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyacak olan yeni uygulamaları BiP Meet’i hizmete sunmaya hazır olduklarının da altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.