Global büyümenin formülü nedir?

Teknasyon Genel Müdürü Dilara Rassad Alkoç; Teknasyon ve Facebook’un yeni iş birliği Rockads'in globale açılmak isteyen girişimlere sunduğu destekleri aktardı.
Global büyümenin formülü nedir?

Teknasyon Genel Müdürü Dilara Rassad Alkoç "Global Büyümenin Formülü Nedir?" başlıklı oturumunda teknasyonun Teknasyon ve Facebook’un yeni iş birliği Rockads'in girişimlere sunduğu destekleri aktardı. Alkoç, 2013 yılında kurulan Teknasyon'un, ürettiği altyapılar içerik servisleri ve iş birlikleri ile 2016'da tamamen globale yöneldiğini söyledi.

Alkoç, bu çerçevede globale açılması mümkün olmayan projeleri bıraktıklarını da açıkladı. Teknasyon'un 100 milyona yakın aktif kullanıcısı olan servisler ürettiğini de eklemekte fayda var. 

Girişimler neden globale açılmalı? 

Alkoç, Türkiye'deki mobil harcamaların, global mobil harcamalarının sadece %2'sini oluşturduğunu söyledi. Girişimlerin globali hedeflemesinin, kendilerini sadece yerel bir ekonomiye bağlı olmaktan çıkardığını ve dünya ekonomisinin bir parçası haline getirdiğini açıkladı. "Bütün dünya bizi ilgilendiriyor." diyerek Brezilya'daki develüasyonu takip ettiklerinin örneğini paylaştı. 

Girişimler nasıl globale açılacak? 

Alkoç, girişimlerin cesur olmaktan ve denemekten ve konfor alanını kaybetmekten korkmaması gerektiğini belirtti.  Ekip üyelerinin ve doğru insanlarla çalışmanın önemini vurgulayan Alkoç; "2 farklı insan var, biri sadece üstüne düşeni yapıyor diğeri girişiminize değer katıyor."dedi.

Farklı fikirler ortaya koymanın daha büyük risk almak anlamına geldiğini söyleyen Alkoç, daha önce yapılanların üzerine yenilikler ekleyerek ilerlemenin daha kolay olduğuna dikkat çekti. Buna rağmen çok büyük bir boşluğu doluduracağını düşündüğünüz fikirleri hayata geçirmenin önemini de vurguladı.Alkoç; "Elinizde iyi bir ürün varsa tüm dünyaya bunu satabilirsiniz." dedi. 

İyi bir girişimin güçlü bir fon desteğine ihtiyacı olduğunu söyleyen Alkoç, bu noktada yatırımcılara iş düştüğünü söyledi. Global kaynağın olmaması ve CPMlerin çok pahalı olması gibi problemlere dikkat çeken Alkoç, ABD'de kullanıcı edinim maliyetinin (1.5 dolar) ülkemize kıyasla (10 cent) 15 kat yüksek olmasına rağmen ABD'deki kullanıcıların Tükiye'ye kıyasla daha fazla (2.5 dolar) gelir getirdiğini söyledi.

Hem pazarlama hem de girişime can suyu vermek için yapılacak yatırımların önemini vurgulayan Alkoç, devlet destekleri için profesyonel danışmanlarla çalışmayı önerdi. 

Alkoç aynı zamanda iyi ve deneyimli bir pazarlama ekibinin düşük maliyetli kullanıcı edinimi sağlayacağını da sözlerine ekledi. Teknasyon'da iddialı medyalar kullanarak ABD pazarında 10 dolar olan kullanıcı maliyetini iyi bir stratejiyle 2 dolara düşürebildiklerini açıkladı. 

Teknasyon ve Facebook iş birliği ile globale açılmak 

Bu noktada Teknasyon Yazılım’ın Facebook iş birliği ile hayata geçirdiği Rockads programından bahseden Alkoç, global büyüme hedefi olan dijital girişimlere 360 derece destek vereceklerini aktardı. Bu iş birliği kapsamında Teknasyon'un “Facebook Mobil Uygulamaların Büyümesinden Sorumlu Ülke Partneri” rolünü üstlendiğini hatırlatalım. 

Dünyada bir tek Türkiye'de yapılan bu iş birliği kapsamında Teknasyon globale açılmak isteyen girişimlere Facebook reklamları ile ilgili 360 derece destek, Business Manager desteği Karlılık ve ölçekleme Pazar içgörüleri, rakip analizi ve fiyatlama, Çoklu ülke hedeflemesi ve yerelleştirme Optimizasyon Kampanya yönetimi eğitimleri, Ad Policy uyumluluk desteği sunuyor. 

Teknasyon bu iş birliğiyle birlikte geliştirdiği araçları da girişimlere açıyor. Onlarca ürün için binlerce kampanyayı dakikalar içinde oluştumanızı ve optimize etmenizi sağlayan Rockads, Teknasyon'un bu alandaki önemli araçlarından biri.

Makine Öğrenmesinden faydalanan Deepwall sayesinde ise girişimler, hangi ülkeden kaç kullanıcı karşılığında kaç dolar gelir elde ettiğini görebiliyor ve kampanyalarında A/B testleriyle ölçümleme yapmayı önceliklendiriyor. Verify kit ise girişimlerin sms veri doğrulama maliyetlerini 10'da birine düşürüyor. Teknasyon; 2024'e kadar Türkiye'den 350 girişimin globale açılmasını desteklemeyi hedefliyor. 

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.