Dr. Mike Short CBE: "Avrupa'daki 69 unicorn'un 26'sı Birleşik Krallık'ta..."

Birleşik Krallık'ın teknoloji sektörünün detaylarını ve bölgenin şirketler için avantajlarının neler olduğunu anlattı.
Dr. Mike Short CBE:

Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı Baş Bilim Danışmanı Dr. Mike Short CBE "Opportunities in UK’s Tech Ecosystem" başlıklı sunumuyla Birleşik Krallık'taki teknoloji ekosistemine dair detayları paylaştı. Çalıştığı departmanın Brexit oylamasından üç yıl önce oluşturulduğunu ve şu anda İngiltere'nin en önemli uluslararası ekonomi departmanından biri olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Birleşik Krallık'ın ticaret politikasına liderlik ediyoruz. Ayrıca İngiliz şirketlerini ihracat için ve uluslararası ticareti İngiltere'ye yatırım yapmak için destekliyoruz. Burada en iyi bilim, mühendislik ve teknik işlerin tavsiyelerle desteklenmesini ve aynı zamanda bilim ile teknoloji, işletme ve ticaret arasında doğru bağlantıları oluşturmasını sağlıyoruz. Başka bir açıdan, sektör uzmanlarından oluşan ekibimiz ve dünyanın dört bir yanındaki meslektaşlarımızla şirketlerin Birleşik Krallık'taki işlerini konumlandırmaları ve büyütmeleri konusunda destek vererek küreselleşme yolculuklarında yardımcı oluyoruz."

Yatırım miktarı 2020'nin ilk dokuz ayında 225,5 milyon dolara yükseldi

Türkiye'de teknoloji sektöründeki cirodaki önemli büyümenin oldukça etkileyici olduğunu söyleyen Dr. Mike Short CBE, "Salgına rağmen Türkiye'deki yatırım miktarı 2019'un ilk 9 ayında 45 milyon dolardan 2020'de 225,5 milyon dolara yükseldi. Bu tablo, Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlerin küreselleşme ve yatırımı hedeflemek için çok büyük bir potansiyel olduğunu gösteriyor" diye konuştu. 

Türkiye'deki teknoloji sektörüyle Birleşik Krallık'ın daha yakın bağlar kurması için ilginç ve avantajlı olanaklar sunduğunu söylüyor ve sözlerine şöyle devam etti:

Değişime Uyum Sağlama Birleşik Krallık, 250 yılı aşkın süredir küresel teknoloji yeniliğinin ön saflarında yer alıyor. Matthew Boulton ve James Watt'ın Sanayi Devrimi'ne güç veren buhar motorundan, DeepMind'in günümüzün Dijital Devrimi'ni şekillendiren Yapay Zekası'na kadar, inovasyon toplumumuun derin köklerine dayanıyor. Teknoloji, ülke ekonomisinin merkezinde yer alıyor. Dünyanın en heyecan verici teknolojik gelişmelerinden bazılarına öncülük ediyor. Güçlü bir girişimcilik kültürü etrafında inşa edilmiş binlerce yeni teknoloji şirketi ile dünyanın üçüncü büyük dijital teknoloji sektörüne sahibiz, bu da İngiltere'nin küresel bir teknoloji lideri olduğu anlamına geliyor.

Fırsatlar Londra'nın ötesine uzanıyor

TechNation 2018 raporuna göre Londra'nın Silikon Vadisi'nin ardından geldiğini söyledi ve ekledi: "Dünyadaki girişimcilerin yüzde 25'i Londra'da bulunan iki veya daha fazla girişimciyle önemli bir ilişki olduğunu bildirdi." Sektörün sunduğu fırsatların Londra'nın çok ötesine uzandığını belirten Dr. Mike Short CBE, "Oxford, Cambridge, Manchester, Edinburgh ve Leeds en az iki unicorn çıkardı.2019 itibariyle, Avrupa'daki 69 unicorn'un 26'sının şu anda Birleşik Krallık'ta... Kuşkusuz, Birleşik Krallık'ın Google, Cisco ve Microsoft dahil olmak üzere teknoloji devlerinden Ar-Ge yatırımı çekmeye devam etmesinin nedeni de bu" diye konuştu.

"Türkiye ile ilişkilerimizi bilim, teknoloji ve inovasyon anlamında da derinleştirmek istiyoruz" diye konuşan Dr. Mike Short CBE, 2014 yılında Newton-Katip Çelebi Fonu'nu kurduklarını ve Türkiye'de toplamda 8 milyon sterline varan fonun yüzde 50'sinin Türkiye'deki partneri TÜBİTAK tarafından finanse edildiğini belirtti ve ekledi: Newton-Katip Çelebi Fonu ayrıca her iki ülkedeki kurumlar ve araştırmacılar arasındaki ve üniversiteler ve iş dünyası arasındaki bağları güçlendirmemize yardımcı oluyor.

Aynı zamanda İngiltere'nin neden yatırım yapmak için doğru yer olduğuna dair şöyle bilgiler veriyor: "Yatırımcılara hızlandırılmış büyüme fırsatı sunan, küresel bağlantılarla desteklenen, sıcak, açık, uluslararası bir iş merkezi. Fikirlerinden yararlanabilen ve işletmelerin tam potansiyeline ulaşmasını sağlayan inovasyon ve Ar-Ge ekosistemine sahip yaratıcı bir ekonomi. Yaşama ve çalışma yeri olarak Avrupa'daki en iş dostu ekosistemini sunuyor. Sadece Avrupa pazarına değil, aynı zamanda uluslararası ekosisteme de geçit görevi görüyor. Hükmet olarak tüm küresel teknoloji şirketlerini bu çok heyecan verici, büyüyen hikayenin bir parçası olmaya davet ediyoruz."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.