Filiz Yavuz Diren: "Veri artık geçmiş değil, gelecek"

Webrazzi Summit 2020'de, Philip Morris/Sabancı Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren, "Dönüşümde Liderlik: Veriden Değer Yaratmak" ile sahnedeydi.
Filiz Yavuz Diren:

Türkiye'nin en etkili internet konferansı Webrazzi Summit 2020, son hızda başladı. Gün içinde ve ertesi gün boyunca perakendenin dijital dönüşümünden, e-ihracata, mobilden, yapay zekaya ve yatırım ekosistemine dair birçok konu, Türkiye ve dünyadan alanında uzman konuşmacılarla beraber konferansımızda mercek altına alınacak.

Değişime liderlik edenler, yarınki dünyada başrol oynacak

Webrazzi Summit 2020'de, Philip Morris/Sabancı Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren, "Dönüşümde Liderlik: Veriden Değer Yaratmak" ile sahnedeydi. Diren, geleneksel bir şirketten veri merkezli bir şirkete dönüşüm hikayelerini anlatırken değişime liderlik eden firmaların, girişimcilerin, hatta ülkelerin yarınki dünyada başrol oynayacaklarını söyleyerek konuşmasına başladı. Filiz Yavuz Diren, son 10 yılda dünyanın çok hızlı bir değişim içinde olduğuna dikkat çekerek tedarik zincirinden insan kaynaklarına, finanstan iletişime kadar her alanda iş yapış şekillerinin değiştiğini, dijitalleştiğini söyledi.

Diren, hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığının ve son 10 yıla baktığımızda değişimin hızının gün geçtikçe daha da arttığının altını çizdi. Kullandığımız akıllı telefonların sadece iletişim aracı olmaktan çıktığını, iş odağımız ve data merkezimiz olduğunu veya herhangi bir sosyal medya uygulamasının sadece bir sosyal mecra değil; şirketlerin vitrini olduğunu ve şirketler için tüketiciyi anlama noktası haline geldiğini belirtti.

Veri artık geçmiş değil, gelecek

Filiz Yavuz Diren, "Veri artık geçmiş değil, gelecek... Bu bakış açısıyla geleneksel tedarik zincirimizde Türkiye’nin en büyük dijital dönüşümünü gerçekleştirdik ve 125 bin esnafı dijital platforma taşıdık. Dijital altyapımız sayesinde kazandığımız hız ve etkinliği, yapay zeka, görüntü tanıma gibi teknolojilerle besleyerek veri kalitemizde optimum başarıyı elde ediyoruz." dedi.

Bugün güçlü dediğimiz firmalar fikirleri, hayallerinin gücü, ekiplerinin değişim karşısındaki esnekliği ve değişimin tetikleyicisi olduğu için güçlü ve bu ilerleyen dönemde bu şekilde devam edecek. Philip Morris de bu kapsamda kendi değişim serüvenini başlattı ve birçok alanda değişimin tetikleyicisi oldu.

Filiz Yavuz Diren, hikayenin artık başka türlü ilerlediğini söylüyor. Dijital değişim sayesinde sahada farklı rolleri olan satış ekibi, şirketin müşterisi olan bakkal ile anlık olarak iletişim haline geçebiliyor. Şirket bu sayede yarınki işleri şimdiden tamamlıyor ve tüm bunları merkez ekibiyle koordineli olarak gerçekleştiriyor. 

Philip Morris, dijitalleşme anlamında üniversitelerle iş birlikleri yapıyor. Böylelikle bakkallara dijital okuryazarlık eğitimi ve sertifikası veriliyor. Stok yönetimi, nakit yönetimi gibi konularda da kişilere eğitim veriliyor. 

Dijital altyapılarını birçok startup'la birlikte çalışarak geliştiriyorlar

Diren konuşmasında ayrıca dijital altyapılarını birçok startup’la birlikte çalışarak geliştirdiklerini söyledi ve “4 yıldır kendimize bir start-up ekosistemi yarattık ve büyütmeye de devam edeceğiz. PMI’ın çatı organizasyonu olan PM Equity Partner’ın (PMEP) desteğiyle birlikte çalışabileceğimiz yeni start-upları ekosistemimize kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.