Local Motors'un sürücüsüz otobüsleri Toronto'da yollara çıkıyor

Bugün paylaşılan bilgilere göre otonom sürüş özelliklerine sahip olan sürücüsüz otobüsler Kanada'nın Toronto şehrinde de kullanılmaya başlanacak
Local Motors'un sürücüsüz otobüsleri Toronto'da yollara çıkıyor

Sürücüsüz küçük otobüslerin daha önce Singapur'da, Las Vegas'ta ve Michigan üniversitesinde test sürüşlerine başladığını sizlere daha önce aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise otonom sürüş özelliklerine sahip olan sürücüsüz otobüsler Kanada'nın Toronto şehrinde de kullanılmaya başlanacak.

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu sürücüsüz otobüslerler için Toronto şehri, Local Motors ve Pacific Western Transportation firmaları ile anlaşma sağladı. Hatırlatmak gerekirse elektrikli ve sürücüsüz otobüsler geliştiren Local Motors firmasından ve firmanın 3D printer ile üretilmiş yapay zeka kontrollü sürücüsüz otobüsü Olli modelinden sizlere daha önce bahsetmiştik.

Sürüşler Local Motors firmasının tamamen elektrikli ve otonom sürüş teknolojilerine sahip olan Olli 2.0 modeli ile gerçekleştirilecek. Tekerlekli sandalye rampası ve güvence noktaları gibi erişilebilirlik özelliklerine de sahip olan Olli 2.0 modeli, 8 kişilik kapasiteye sahip.

Pilot program çerçevesinde sadece belirli bir rota üzerinde hizmet verecek olan Olli 2.0 sürücüsüz otobüsleri 2021 yılının bahar aylarında yolcu taşımaya başlayacak. Pilot program için belirlenen güzergahın West Rouge ve Rouge Hill GO station arasında yer aldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.