Otomobil kiralama platformu Getaround, 140 milyon dolar yatırım aldı

Bugün yeni bir haber ile karşımıza çıkan Getaround, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre girişim, E serisi yatırım turunu tamamladı.
Otomobil kiralama platformu Getaround, 140 milyon dolar yatırım aldı

Kişiden kişiye araç kiralama konusunda pazar yeri olarak hizmet veren bir çözüm olan Getaround girişiminden daha önce sizlere bahsetmiştik. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Getaround, yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre girişim, E serisi yatırım turunu tamamladı.

100'ü aşkın şehirde hizmet veren ve kullanıcılarının hızlı bir şekilde otomobil kiralamalarını sağlayan Getaround, E serisi yatırım turunda 140 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 140 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 600 milyon dolar seviyelerine ulaştı.

Paylaşılan bilgilere göre 140 milyon dolarlık E serisi yatırım turu PeopleFund liderliğinde gerçekleşti. E serisi yatırım turuna PeopleFund'ın haricinde Reinvent Capital, Menlo Ventures, SoftBank ve Braemar Energy Ventures'ın katıldığını da belirtelim.

2011 yılında Elliot Kroo, Jessica Scorpio ve Sam Zaid tarafından San Francisco'da kurulan Getaround tarafından paylaşılan bilgilere göre platform bugüne kadar 6 milyonu aşkın kişi tarafından kullanıldı.

Getaround ile kiralanan otomobiller ile bugüne kadar toplamda 1,6 milyar km yol yapıldığını da ekleyelim. Corona virüs salgını nedeniyle zor günler geçiren Getaround'ın geçtiğimiz Ocak ayında 150 çalışanı ile yollarını ayırdığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.