Mediterra Capital, PayCore’un çoğunluk hissesini satın almak üzere sözleşme imzaladı

Dünya çapında 30’dan fazla yatırım ve yönetim kurulu üyeliği tecrübesine sahip olan Mediterra Capital, yazılım ve yönetilen servis ödeme sistemi altyapı sağlayıcısı PayCore’un çoğunluk hisselerini satın almak üzere imza attı.
Mediterra Capital, PayCore’un çoğunluk hissesini satın almak üzere sözleşme imzaladı

Ödeme teknolojileri geliştiren Cardtek'in yoluna PayCore olarak devam edeceğini geçtiğimiz yılın Mart ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan PayCore, çoğunluk hissesini satmak üzere sözleşme imzaladığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre dünya çapında 30’dan fazla yatırım ve yönetim kurulu üyeliği tecrübesine sahip olan Mediterra Capital, yazılım ve yönetilen servis ödeme sistemi altyapı sağlayıcısı PayCore’un çoğunluk hisselerini satın almak üzere imza attı. Yapılan satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Çoğunluk hisselerinin satın alınması ilgili yasal izinlerin alınmasının ardından şirket devir işlemlerinin tamamlanması bekleniyor. Hatırlatmak gerekirse 2001 yılında kurulan ve dünya çapında 35 ülkede 185’i aşkın müşteriye sahip olan PayCore, finans kuruluşlarına ve ödeme hizmeti sağlayıcılarına, ödeme sistemlerini yönetebilecekleri altyapıları on-premise veya bulut üzerinden as-a-service olarak sağlamakta.

Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre Türkiye’de PayCore’un yazılımlarıyla, 1 milyon adetten fazla POS terminali yönetilmekte ve gerçekleşen kredi kartı işlemlerinin yüzde 60'ında finans kuruluşları PayCore’un ödeme çözümlerini kullanmakta.

2011 yılında kurulan Mediterra Capital ise Türkiye’de orta ölçekli şirketlere yatırım yaparak istihdam yaratmaya ve global pazarlarda rekabetçi oyuncular yaratmaya odaklanan bir özel sermaye fonu olarak varlık gösteriyor. Şu anda yaklaşık 330 milyon euroluk fon büyüklüğü yöneten Mediterra Capital’ın yatırımcıları arasında EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası), IFC (Dünya Bankası), EIF (Avrupa Yatırım Fonu) ve FMO (Hollanda Kalkınma Bankası) gibi uluslararası yatırımcılar da bulunuyor.

Son olarak Mediterra Capital'ın 2011 yılından bu yana 11 şirkete yatırım yaptığını ve bu şirketler arasında Glasshouse, Logo Yazılım, Mobiliz ve Mikro Ödeme'nin yer aldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.