Amazon, Rivian iş birliği ile üretilen ilk elektrikli teslimat aracını duyurdu

Özünde tamamen elektrikli bir kamyonet olarak karşımıza çıkan model, Amazon için elektrikli otomobil üreticisi Rivian tarafından geliştirildi.
Amazon, Rivian iş birliği ile üretilen ilk elektrikli teslimat aracını duyurdu

E-ticaret denildiğinde akla ilk gelen firmaların başında yer alan Amazon, ilk tamamen elektrikli teslimat aracını duyurdu. Özünde tamamen elektrikli bir kamyonet olarak karşımıza çıkan model, Amazon için elektrikli otomobil üreticisi Rivian tarafından geliştirildi.

Tesla'nın rakibi olarak hayatımıza giren elektrikli otomobil üreticisi Rivian'dan ilk olarak 2018 yılının Kasım ayında sizlere bahsetmiştik. Rivian R1T modelini tanıtan girişim, geçtiğimiz 2019 yılının Aralık ayında 1,3 milyar dolar ve geçtiğimiz Temmuz ayında ise 2,5 milyar dolarlık yatırımlar aldı. Her iki yatırımda da yatırımcılar arasında Amazon'un yer aldığını da ekleyelim. Kısacası söz konusu tamamen elektrikli teslimat aracı, Amazon ve Rivian'ın ilk iş birliği değil.

Algılama ekipmanları, sürücüsüne 360 derece görüntü sağlayabilen gelişmiş kamera sistemi ve gelişmiş bir sürücü-yardımı sistemi gibi özelliklere sahip olacak olan amamen elektrikli teslimat aracının iki yıl sonra yollarda olması hedefleniyor. Amazon tarafından paylaşılan bilgilere göre 2022 yılında 10 bin elektrikli teslimat aracının teslimatları gerçekleştirmesi planlanıyor.

2030 yılında ise Amazon'un tamamen elektrikli teslimat aracı filosunun 100 bin araca çıkması bekleniyor. Söz konusu aracın teknik detayları, batarya kapasitesi veya menzili ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmasa da aracın Amazon'un sanal asistanı olan Alexa ile entegre bir şekilde çalışacağı şirket tarafından paylaşıldı. Elektrikli araçlar için sadece Rivian ile çalışmayan Amazon, CNBC'nin haberine göre Mercedes'e 1800 adet tamamen elektrikli teslimat aracı siparişi de verdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.