Rivian 2.5 milyar dolar yatırımla elektrikli araçlarını piyasaya sunacak

Bugüne kadar milyarlarca dolar yatırım alan Rivian, sonunda elektrikli SUV ve elektrikli pickup kamyonet modellerini pazara sunmaya gün sayıyor.
Rivian 2.5 milyar dolar yatırımla elektrikli araçlarını piyasaya sunacak

Rivian son dönemde adını sıkça duyduğumuz ve pazara yeni bir elektrikli otomobil markası getirmesi iddiasında olan önemli bir girişim. Tesla'dan sonra yeni ve sadece elektrikli otomobil üretecek büyük bir marka çıkması da epey zaman almıştı. Rivian bu alanda iddialı bir girişim olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

ABD'de Michigan merkezli olarak 2009 yılında kurulan otomotiv ürünleri ve servisleri üreticisi, 2017 yılında ilk elektrikli SUV ve pickup kamyonet modelinin duyurusunu gerçekleştirmişti. Bu yatırımların ardından milyarlarca dolar yatırım almaya devam eden Rivian, şimdi de son dokunuşları yapmaya ve Rivian markasını pazara sunmayı hedefliyor.

Rivian modellerini pazara sunmak amacıyla alınan 2.5 milyar dolarlık yatırım şirkete ciddi bir sermaye artış gücü sağlayacak ve pazarlama faaliyetlerinin yapılmasını sağlayacak. Soros Fund Management LLC, Coatue, Fidelity Management, Research Company ve Baron Capital Group bu 2.5 milyar dolarlık yatırım turunda Rivian'a katılan yeni yatırım şirketleri oldu. Rivian'ın hali hazırdaki yatırımcıları Amazon ve BlackRock da yine bu turda yatırım yaptıkları şirkete tekrar para koydu. Yeni yatırıma rağmen şirket yönetim kuruluna yeni bir koltuk eklenmedi. Şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 5.6 milyar dolar olarak kayıtlara geçmiş oldu.

Rivian daha önce Ford ve Amazon gibi kuruluşlardan ayrı ayrı turlarda yatırımlar almayı başarmıştı. Rivian'ın R1T ve R1S isimleriyle anılacak olan modellerinin normalde 2020 yılı içerisinde seri üretime başlaması bekleniyordu. Ancak Covid-19 sebebiyle şirket daha önce burada gecikmeler yaşanabileceğini itiraf etmişti. Dolayısıyla araçların seri üretimleri için 2021 belirlendi. Ayrıca Rivian, yatırımcısı Amazon için de elektrikli teslimat van'ları geliştiriyor ve Amazon'dan tam 100 bin adet kesinleşmiş elektrikli araç siparişi bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.