Teslimat girişimi GoPuff, 380 milyon dolar yatırım aldı

Reçetesiz ilaçlar, yiyecek - içecek, temizlik malzemeleri, bebek maması ve alkol gibi ürünlerin teslimatını 30 dakikadan kısa süre içinde gerçekleştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan GoPuff, 380 milyon dolar yatırım aldı.
Teslimat girişimi GoPuff, 380 milyon dolar yatırım aldı

Reçetesiz ilaçlar, yiyecek - içecek, temizlik malzemeleri, bebek maması ve alkol gibi ürünlerin teslimatını 30 dakikadan kısa süre içinde gerçekleştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan GoPuff, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Teslimat girişimi GoPuff'ın paylaştığı bilgilere göre girişim 380 milyon dolar yatırım aldı.

2013 yılında Rafael Ilishayev ve Yakir Gola tarafından ABD'de kurulan GoPuff, haftanın 7 günü ve 24 saat kullanıcılarına hizmet veriyor. Gerçekleştirdiği teslimatlar için 1,95 dolarlık bir teslimat ücreti alan GoPuff, şu an için 4 bini aşkın çalışana da sahip. 

Philadelphia, Dallas, Miami, Detroit, Minneapolis ve Houston başta olmak üzere ABD'nin 500 şehrinde aktif olarak hizmet veren GoPuff, aldığı 380 milyon dolarlık yatırım ile birlikte şirket değerlemesini 3,9 milyar dolar seviyelerine çıkardı.

Alınan 380 milyon dolarlık yatırımla birlikte şirketin 2013 yılından bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 1,35 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim. GoPuff tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu yatırım Accel ve D1 Capital Partners liderliğinde gerçekleşti.

Accel ve D1 Capital Partners'ın haricinde ise 380 milyon dolarlık yatırım turuna Luxor Capital ve SoftBank Vision Fund da katıldı. Tahmin edebileceğiniz üzere pandemi döneminde GoPuff'a olan talep de oldukça arttı. Son 18 ay içinde hizmet verdiği nokta sayısını 3 katına çıkaran GoPuff, aldığı yatırımı ise yeni noktalarda hizmet vermek için kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.