Mediterra Capital, Logo Yazılım'daki 413 milyon TL'lik payını uluslararası yatırımcılara sattı

Mediterra Capital, Logo Yazılım'daki 413 milyon TL'lik payını uluslararası yatırımcılara sattı

Logo Yazılım'ın 2013'te yüzde 37 hissesini 48.2 milyon TL'ye alarak en büyük ortaklarından biri haline gelen Mediterra Capital, hisselerinin büyük bir çoğunluğunu, ağırlıkla uluslararası yatırımcılardan oluşan kurumsal nitelikli yatırımcılara sattığını açıkladı. 413 milyon TL'lik pay satışı yapan Mediterra Capital'ın Logo Yazılım'daki ortaklık oranı yüzde 5'e indi.

Mediterra Capital ve Logo tarafından yapılan ortak açıklamada, pay satışının uluslararası yatırımcıların Türkiye pazarına dönüşünü sağlamasının önemine vurgu yapılıyor. "Türkiye'de Kasım 2014’ten bu yana başarıyla gerçekleştirilen ilk uluslararası yatırımcılara yönelik pay satışında" beklenenin üzerinde bir ilgi olduğu ve planlanandan yüzde 20 daha fazla pay satışı yapıldığı belirtiliyor.

logo-yazilim

Logo Yazılım’ın halka açıklık oranı yüzde 22,5’ten yüzde 58,5’e çıktı

Yabancı yatırımcıların satışa sunulan hisselerin yüzde 85’inden fazlasını almasıyla birlikte,  Logo Yazılım’ın halka açıklık oranı yüzde 22,5’ten yüzde 58,5’e çıktı. Mediterra Capital'ın ise Logo Yazılım’da yüzde 5 hissesini koruduğu ve şirketin büyümesini desteklemeye devam edeceği belirtiliyor.

Mediterra Capital'ın hissedarı olduğu 2013'ten bu yana Logo Yazılım, hızlı büyümesi ve yaptığı satın almalarla dikkat çekti. Son beş yılda satışları yıllık yüzde 43 arttıran Logo'nun, tekrar eden gelirlerinin toplam gelir içerisindeki payı yüzde 4’ten yüzde 48’e yükseldi bu sürede. Şirketin hisse başına getirisi yıllık yüzde 57 büyüdü. Logo, 2013'ten beri yedi şirket satın alması ve birleşmesi yaptı; iki farklı ortak girişim kurdu.

screen-shot-2016-11-03-at-13-04-15

Wirecard'a satılan Mikro Ödeme’nin erken dönem yatırımcılarından olan Mediterra Capital'ın ortaklarından Orhan Ayanlar, pay satışıyla ilgili açıklamasında, nitelikli yatırımcılara arz yolu ile gerçekleştirilen bu başarılı satış işleminin Türkiye’de yatırım yapmak isteyen girişim sermayesi şirketlerine cesaret vereceğini ve yatırımların artarak devam edeceğini umduklarını söylüyor. Ayanlar, Mediterra Capital olarak önümüzdeki 4 yılda 10 şirkete 250 milyon Avro yatırım yapmayı planladıklarını da not ediyor.

Mediterra Capital bugün, Türk şirketlerine yatırım yapmaya odaklanmış 300 milyon euro öz kaynak sahibi fonları yönetiyor. Mediterra Capital fonlarının yatırımcıları arasında EBRD, EIF, IFC, FMO, Alpinvest Partners ve Siguler Guff & Company gibi uluslararası kurumsal yatırımcılar ve tanınmış Türk aileleri ve girişimcileri bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.