E-ticaret sitesi oluşturmanızı sağlayan Shogun, 35 milyon dolar yatırım aldı

Shogun tarafından paylaşılan bilgilere göre 35 milyon dolarlık B serisi yatırım turu Accel liderliğinde gerçekleşti.
E-ticaret sitesi oluşturmanızı sağlayan Shogun, 35 milyon dolar yatırım aldı

Markaların oldukça basit bir şekilde başarılı e-ticaret deneyimi sunmalarını sağlayacak web siteleri oluşturmalarını sağlayan bir girişim olarak karşımıza çıkan Shogun, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre Shogun, 35 milyon dolar yatırım aldı.

Shopify, Big Commerce veya Magento ile entegre bir şekilde çalışan web sitelerinin kurulmasına imkan tanıyan Shogun, web sitelerinin sürükle - bırak yöntemi ile oluşturulmasını sağlıyor. Bu sayede markalar kodlama bilgisine gerek olmadan e-ticaret sitelerini oluşturabiliyor.

Paylaşılan bilgilere göre geçtiğimiz yıl yüzde 182 oranında büyüyen Shogun, 15 bini aşkın şirket tarafından da kullanılıyor. Bu şirketler arasında Leesa, MVMT, Timbuk2, Chubbies ve K Swiss gibi markalardan tutun da Fortune 500 markalarına kadar pek çok önemli isim yer alıyor. 

Pandemi döneminde e-ticaretin yükselişi ile birlikte büyümeye devam eden Shogun, son 8 ay içinde 5 bin yeni müşteri kazandı. Shogun girişiminin 2015 yılında Damien Kan, Finbarr Taylor ve Nick Raushenbush tarafından Los Angles'ta kurulduğunu da ekleyelim.

Shogun tarafından paylaşılan bilgilere göre 35 milyon dolarlık B serisi yatırım turu Accel liderliğinde gerçekleşti. Accel'in haricinde ise Initialized Capital, VMG Partners ve Y Combinator da yatırım turuna katıldı. Shogun'ın geçtiğimiz Şubat ayında Initialized Capital liderliğinde 10 milyon dolarlık bir yatırım aldığını da hatırlatalım.

VMG Partners ve Y Combinator 8 ay önce gerçekleşen A serisi yatırım turuna da katılmışlardı. PitchBook'un verilerine göre Şubat ayında gerçekleşen yatırım ardından Shogun'ın şirket değerlemesi 50 milyon dolar seviyelerine ulaştı. Alınan yeni yatırım ardından şirketin değerlemesinin ne olduğu ile ilgili ise resmi bir açıklama yapılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.