Kanser ve Covid üzerinde çalışmalar yapan biyoteknoloji girişimi: Kernal Bio

2017 yılında Ar&Ge faaliyetlerine başlanan ve yaklaşık 3 yıl içinde geliştirilen Kernal Bio, kanser ve Covid tedavisi için yapay zeka modelleri kullanarak mesajcı RNA (mRNA) temelli biyolojik ilaç adayları geliştiriyor.
Kanser ve Covid üzerinde çalışmalar yapan biyoteknoloji girişimi: Kernal Bio

Bir biyoteknoloji girişimi olarak karşımıza çıkan Kernal Bio, Yusuf Erkul, Burak Yilmaz ve Cafer Ozdemir tarafından Boston'da kuruldu. 2017 yılında Ar&Ge faaliyetlerine başlanan ve yaklaşık 3 yıl içinde geliştirilen Kernal Bio, kanser ve Covid tedavisi için yapay zeka modelleri kullanarak mesajcı RNA (mRNA) temelli biyolojik ilaç adayları geliştiriyor.

Kanser tedavisi için onkolojinin kritik sorunların olan selektivite yani sağlıklı hücreleri öldürmeden kanserli hücreleri yok etme ve kalıcı remisyon cevabına imkan sağlayabilecek yapay zeka destekli bir ilaç teknolojisi geliştiren biyoteknoloji girişimi, kanserin yanı sıra tüm dünyayı etkisi altına alan Covid üzerinde de çalışıyor.

Covid için mutasyonlara dirençli bir ilaç üzerinde çalışan Kernal Bio, mevcut aşı ve ilaçları etkisiz bırakacak bazı kaçış mutasyonlarına karşı etkili olabilecek şekilde dizayn edilmiş, üretim maliyeti düşük, yenilikçi mRNA temelli bir ilaç geliştiriyor.

ABD'nin önde gelen ulusal biyogüvenlik laboratuvarları (UTMB Galveston ve Baylor) ile birlikte çalışmalarına devam eden Kernal Bio'nin Y Combinator Summer 2020 Demo Day'de tanıtılan 189 girişimden biri olduğunu ve program kapsamında başarılı bir 3 ay geçirdiğini de ekleyelim.

Y Combinator Summer 2020 Demo Day sonrasında 100'ü aşkın yatırımcı ile görüşen girişim, paylaşılan bilgilere göre çekirdek yatırım turunu yakında tamamlayıp yatırımcılarını açıklamayı da hedefliyor. Hem kanser hem de Covid konusunda çalışmalar yapan diğer ilaç ve biyoteknoloji girişimleri ile rakip konumda olan Kernal Bio, özellikle kanser konusunda hem hücrelerin öldürülmesi hem de kanserin tekrar nüksetmemesi için bağışıklık sağlaması ile rakiplerinden ayrılıyor.

İlaçlarının klinik çalışmalarda başarılı olduğunu tüm dünyaya gösterip sonrasında ise halka arz gerçekleştirmeyi hedefleyen Kernal Bio, ilerleyen dönemlerde ise kanser hastalarının kemoterapi görmelerine gerek duyulmamasını sağlayacak ürünler geliştirerek ürün yelpazesini genişletmeyi hedefliyor. Son olarak Kernal Bio tarafından geliştirilen Covid ilacının önümüzdeki yıl, kanser ilacının ise 2022 yılında kliniğe götürüleceğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.