Oyun şirketi Roblox, halka arza hazırlanıyor

Corona virüs salgını nedeniyle okulların kapanmasının ardından büyük bir ilgiyle karşılaşan Roblox, halka arz ile 8 milyar dolar değerlemeyi hedefliyor.
Oyun şirketi Roblox, halka arza hazırlanıyor

Pandemide çocukların favorisi haline gelen Roblox, halka arza hazırlanıyor. 2021'nin ilk aylarında hisselerin borsadaki listede yerini alması planlanıyor. Son yatırım turunda değerlemesi 4 milyar dolara ulaşan şirketin, halka arz ile 8 milyar dolar değerlemeyi hedeflediğini de ekleyelim.

Roblox'un, doğrudan liste veya halka arz seçeneklerinden birini tercih edeceği konuşuluyor. 2020'nin şubat ayında Roblox'un, 150 milyon dolarlık G serisi yatırım turunu Andreessen Horowitz'in Late Stage Venture fonu liderliğinde gerçekleştirdiğini de hatırlatalım.

150 milyon dolarlık yatırım turuna Temasek ve Tencent Holdings Limited'ın yanı sıra Roblox'un halihazırda yatırımcısı konumunda olan Altos Ventures, Meritech Capital ve Tiger Global Management katılmıştı. 

Roblox büyümesinde covid-19 etkisi 

2004 yılında kurulan Roblox, geçen yıl platformu içinde en çok ziyaret edilen 10 oyunu açıklamıştı. ABD'deki 9-12 yaş arasındaki çocukların 3'te 2'sinin tercih ettiği platfrom, 16 yaş altındaki ABD'li gençlerin 3'te 1 tarafından ilgi görüyor.  

Özellikle okulların Corona virüs salgını nedeniyle kapanmasının ardından büyük bir ilgiyle karşılaşan Roblox'un paylaştığı bilgilere göre Temmuz ayı itibariyle oyunun aktif kullanıcı sayısı 164 milyona ulaştı.Okulların kapanması ile birlikte evlerinde vakit geçiren çocuklar Roblox sayesinde online olarak arkadaşları ile vakit geçirme imkanına da sahip oldu. 

Oynaması ücretsiz olan Roblox'un oyun içi satın alma seçeneklerine sahip olduğunu da ekleyelim. Oyun içinde oyun temelli bir deneyim sunan Roblox, her yıl platformuna 20 milyonu aşkın mini oyun ekliyor. Söz konusu oyunlar Roblox'un haricinde bağımsız geliştiriciler ve oyun firmaları tarafından da yaratılabiliyor. Kısacası Roblox, bu özelliği sayesinde pek çok bağımsız geliştiricinin ve firmanın para kazanmasını da sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.