Webrazzi Summit 2020'nin ilk 50 konuşmacısını duyuruyoruz

Türkiye'nin en etkili internet konferansı Webrazzi Summit 2020'ye bu sene Türkiye ve dünyadan çok değerli isimler konuk oluyor. Konferansımızın bu sene iki gün ve online olması ise bu çeşitliliği bir hayli artırıyor.
Webrazzi Summit 2020'nin ilk 50 konuşmacısını duyuruyoruz

Pandemi süreci hayatımızda önemli bir dönüm noktası oldu. Bu dönemde, iş dünyasına dair birçok şey dijitale kayarken, şirketler uzaktan çalışma yöntemini tercih etmeye başladı; hatta birçok şirket bu yöntemi kalıcı hale getirdi. Covid-19 ile hayatımıza giren en önemli kavramlardan biri de "online etkinlikler" diyebiliriz.

Biz de Webrazzi olarak her sene fiziksel olarak gerçekleştirdiğimiz Webrazzi Dijital ve Webrazzi Developer etkinliklerimizi online ortama taşıdık. Başarılı geçen iki etkinliğimizin ardından şimdi sıra Webrazzi Summit 2020'de!

21-22 Ekim tarihlerinde, 2 gün olarak gerçekleşecek Webrazzi Summit konferansımız da tıpkı Webrazzi Dijital ve Webrazzi Developer gibi online olarak gerçekleşecek. Perakendenin dijital dönüşümünden, e-ihracata, mobilden, yapay zekaya ve yatırım ekosistemine dair birçok konu, Türkiye ve dünyadan alanında uzman konuşmacılarla beraber mercek altına alınacağı konferansımıza dair birçok detayı daha önceki haberlerimizde sizlere detaylı bir şekilde aktarmıştık.

Türkiye'nin en etkili internet konferansı Webrazzi Summit 2020'ye bu sene Türkiye ve dünyadan çok değerli isimler konuk oluyor. Konferansımızın bu sene iki gün ve online olması ise bu çeşitliliği bir hayli artırıyor. Tanımayanlar veya daha yakından tanımak isteyenler için Webrazzi Summit 2020'nin kesinleşen ilk 50 konuşmacısı kimmiş, bir göz atalım. Önümüzdeki günlerde yeni konuşmacılarımızı sizlerle paylaşmaya devam edeceğimizi de belirtelim.

Ahmed Karslı - Papara

Liseyi Sankt Georg Avusturya Lisesi’nde okuyan Ahmed Faruk Karslı, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2012 yılında mezun oldu. Hukuk Yüksek Lisansı’na İstanbul Üniversitesi’nde devam ediyor. Karslı, 2015 yılında kullanıcılarına basit ve adil finansal hizmetler sunan Papara’yı kurdu. Her yıl ortalama 8,8 kat büyüyen Papara, KPMG ve H2 Ventures tarafından hazırlanan “Global Fintech 100” listesine girerken, PSM ve VISA tarafından ‘En iyi fintech girişimi’ seçildi. Ahmed Faruk Karslı, son olarak başarıları ve rol model olma potansiyeliyle Endeavor Girişimcisi unvanını aldı. 

Ahu Büyükkuşoğlu Serter - Fark Labs 

Ahu Büyükkuşoğlu Serter, kariyerine New York’ta başladı ve sonra 2002’de Türkiye’de Farplas’ta işe başladı. Bugün Fortune 500’e giren Farplas’ın Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Ahu Büyükkuşoğlu Serter seri girişimci ve yatırımcıdır. Casa dell’Arte Hotels of Arts and Leisure’in kurucusu, Mata Automotive ve Hecha Cookware’in de yatırımcısıdır. En küçük kızının ismini verdiği ARYA Women Investment Platform’u kurarak kadın yatırımcıları ve kız babalarını kadın girişimcilere yatırım yapmaya teşvik etti. 2016'da F Plus Ventures'ı kuran Serter, Fark Labs'in de başkanıdır.

Alemşah Öztürk - 4129Grey

Alemşah Öztürk, 4129Grey’ın Chief Happiness Officer’ı, 41?29!'u 2007 yılında kurdu. İlk 5 yılında Türkiye’nin en başarılı ve ödüllü dijital reklam ajansı haline gelen 41?29!, bu başarıları sayesinde WPP’nin dikkatini çekti ve 2012 yılında WPP network’ünün bir parçası haline geldi. 41?29!’u kurmadan önce sektörde 2 farklı ajans kuran, 24 yaşında Türkiyenin en genç kreatif direktörü ünvanını alan ve fark yaratan projelere imza atan Öztürk, 20 yıldır ajanslarıyla ürettiği işlerle dünyanın en önemli yaratıcılık yarışmalarında ses getirdi. Alemşah Öztürk, Kabataş Erkek lisesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunudur.

Ali Dağlı - Hoopt

University of California, Berkeley'den Mühendislik ve Finans alanında lisans derecesine sahiptir. Ali Dağlı, 2012 ve 2016 yılları arasında GP Bullhound ortakligi üstlenmiştir. 2016'da Snowfall'u kuran Dağlı, 2016 ve 2017 yıllarında RazorSecure'de danışmanlık görevinde bulunmuştur. 2018 yılında Bunch'ta danışmanlık yapan Dağlı, 2017 yılında Snow Factory'yi ve 2019 yılında Hoopt'u kurmuştur. Ali Dağlı, 10 yılı yatırım bankacılığı olmak üzere 20 yılı aşkın dijital medya sektörü deneyimine sahiptir.

Ali Servet Eyüboğlu - English Ninjas

2007’de üniversite öğrencisiyken ortaklarıyla birlikte Mekanist’i kuran Ali Servet Eyüboğlu, 2009 yılında Silikon Vadisi kökenli Pond Ventures grubundan aldıkları yatırım ile Mekanist’in büyümesinde aktif rol aldı. Mekanist'in kurucu ortağı ve CEO'su olarak önemli çalışmalara imza atan Eyüboğlu, Ocak 2015'te Mekanist'i Zomato'ya sattı. Ali Servet Eyüboğlu 1 yıl boyunca Zomato Türkiye Ülke Müdürü olarak çalıştı ve 2016 yılı itibariyle Zomato'dan ayrılarak yeni girişimi English Ninjas'ı hayata geçirdi. 

Andrea Bonaceto - Eterna Capital

Andrea, blockchain teknolojisine odaklanan bir yatırım fonu olan Eterna Capital'ın Kurucu Ortağı ve CEO'sudur. Eterna Capital, Forbes tarafından Blockchain alanında faaliyet gösteren ilk 3 yatırım fonundan biri olarak listelenmiştir. Andrea daha önce, Imperial College Incubator'ın bir parçası olan Londra/Bangalore merkezli HiredGrad'da kurucu ortak ve CEO idi. HiredGrad'ı kurmadan önce, sırasıyla Deloitte ve KPMG'de çalıştı ve Seedcamp hızlandırıcısı tarafından desteklenen FinTech şirketi Satago'da iş geliştirme ekibinin bir parçasıydı.

Aydın Doğan Yalçındağ - BluTV

Brown Üniversitesi Ekonomi bölümünde eğitimini tamamlayan Yalçındağ, kariyerine Goldman Sachs Yatırım Bankası'nda başladı. Gelişmekte olan piyasalardan sorumlu olarak öz sermaye piyasası analizi alanında çalıştı. Daha sonra Doğan TV'de iş geliştirme görevini üstlendi. 2015’in sonlarında Türkiye’nin ilk üyelik modelli video-on-demand platformu BluTV’yi kurdu.

Ayşen Akalın - IAB Türkiye

1993-1998 yılları arasında Leo Burnett’te önce medya planlama asistanı, ardından medya planlama uzmanı olarak çalıştı. Procter&Gamble AOR, Philip Morris, Singer Mobilya ve Dikiş Makinaları’na hizmet verdi. 1998’de Eczacıbaşı Holding’e geçti. Eczacıbaşı Topluluğu Tüketim Ürünleri için medya planlama ve satın alma uzmanı olarak çalışmaya başladı. 2000’den itibaren tüm topluluk ürünlerinin planlama ve satın almasının sorumluluğunu üstlendi. Halen görevine Medya Planlama ve Satın Alma Müdürü olarak devam ediyor. Ayrıca Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi/Başkan Yardımcısı ve IAB Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi/Başkan Yardımcısı görevini de yürütüyor.

Barbaros Özbuğutu - iyzico-PayU

Barbaros Özbuğutu, kariyerine 1999 yılında telekomünikasyon devi Telefonica O2’nun call - center operasyonunda başladı. 2005’te elektronik ticaret ve ödeme hizmetlerinde dünya liderleri şirketlerden Firstdata’ya Operasyon Birim Müdürü olarak transfer oldu. 2007 yılında Firstdata iştiraki olan Telecash’e geçen Özbugutu, 2010 yılında Klarna’da Almanya pazarından sorumlu ülke müdürü olarak göreve başladı. Özbuğutu, bu dönemde Nürnberg, Köln ve Berlin’de üç ofis açılmasını ve 70 kişilik bir ekipten oluşan satış organizasyonunun kurulmasını sağladı ve Nisan 2013’te online ödeme almayı demokratikleştiren iyzico’yu kurdu. iyzico, 2019 yılında 165 milyon dolarlık bir satış süreci sonunda PayU ile güçlerini birleştirdi.

Başak Taşpınar Değim - Armut.com

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'nden 2000 yılında mezun olan Başak Taşpınar Değim, ardından Koç Üniversitesi'nde MBA ve Chicago Loyola Üniversitesi'nde MSIMC yüksek lisans programlarını bitirmiştir. Morgan Stanley’de başladığı iş hayatına ACNielsen Bases ve Revlon New York’ta devam etmiştir. 2011 yılında online hizmet platformu Armut.com’u kurmuştur. Armut, HomeRun markası ile İngiltere, Romanya, Macaristan, Polonya, Çekya, Mısır ve Suudi Arabistan’da da hizmet vermektedir. Ayrıca Rahat Taşın adıyla nakliye alanında özelleşen bir markası da bulunmaktadır. 

Burak Sağlık - Teknasyon

İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, İşletme Bölümü’nde tamamladı. Profesyonel kariyer hayatı Telsim’de başlayıp, daha sonra Anadolu Efes’te devam eden Sağlık’ın ilk girişimi; yönetici ortaklığı rolü ile 2009 yılında bir e-ticaret projesidir. 2013 yılında ortaklarıyla, GSM sektöründe Telco servisleri hazırlamak hedefiyle ortakları ile beraber Teknasyon’u kurdu. Teknasyon’un geliştirdiği uygulamalar tüm dünyada 1,5 milyar kişi tarafından indirildi. Teknasyon’da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam eden Burak Sağlık, aynı zamanda yatırımcı rolüyle de sektörde yer almaktadır. Teknasyon, bir oyun şirketi olan Panteon ve Meditasyon uygulamaları ile beraber 20’nin üzerinde start-up’a yatırım yaptı.

Çağla Gül Şenkardeş - MenaPay

Kadıköy Anadolu Lisesi'nin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. İşletme ve İletişim alanlarında Yüksek Lisans ve doktora programları ile Türkiye ve İsveç’te eğitimine devam etti. 20 yılı aşkın profesyonel tecrübeye sahip olan Çağla Gül Şenkardeş bugün Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da ilk blockchain tabanlı mobil ödeme yöntemi MenaPay’e liderlik ederken, Bahçeşehir Üniversitesi'nde dijital dönüşüm ve veri yönetimi üzerine eğitim vermekte ve Arya Women, İstanbul Blockchain Women, Lead Network, Blockchain Türkiye Platformu, TWRE gibi çeşitli dernek ve platformlarda gönüllü toplumsal destek çalışmaları yürütmektedir. 

Çağrı Akçay - L'Oréal

2005-2010 yılları arasında Marmara Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği eğitimi almıştır. 2009 ve 2011 yılları arasında Henkel'de, daha sonra Real'de çalışmıştır. Çağrı Akçay, yaklaşık 8 yıldır L'Oréal'de farklı pozisyonlarda görev almaktadır. An itibarıyla L'Oréal'de, kıdemli e-ticaret satış yöneticisi olarak görev yapmaktadır.

Cem Soysal - Inventram

Koç Holding bünyesinde kurulan ve Japon devi Mitsui’nin de ortak olduğu yeni nesil yüksek teknoloji yatırım şirketi Inventram A.Ş.’nin Genel Müdürlük görevini sürdürmektedir. Bilişim Teknolojileri sektöründe 24 yıllık üst düzey yöneticilik geçmişi vardır. Vestel Grubu, Doğan Online ve Fujitsu Siemens Şirketlerinde Genel Müdürlük ve Grup Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu olan Soysal’ın İTÜ’den İnşaat Mühendisliği Lisans, ABD Pace Üniversitesi’nden Bilgisayar Bilimleri Yüksek Lisans ve ABD Columbia Üniversitesi’nden Pazarlama Yönetimi dereceleri mevcuttur. Galata Business Angels, Galatasaray SK Genel Kurul, İTÜ Mezunlar Derneği YK ve GYİAD üyelikleri de bulunmaktadır. 

Deniz Güven - Mox Bank

Marmara Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra Bilgi Üniversitesi MBA programını tamamlamıştır. Ayrıca LSE’de Yöneticiler İçin Liderlik Programı’nı, Columbia Business School’da Yenilikçi Strateji Yürütme Programı’nı ve Stanford Üniversitesi’nde Yöneticiler İçin Stratejik Pazarlama eğitim programını tamamlamıştır. 2017 yılında yurtdışı kariyerine İngiltere merkezli Standard Chartered’da Müşteri Deneyimi ve Dijital’den sorumlu Global Yönetici olarak başladı. Çok kısa bir süre sonra ise Standard Chartered markası altında Hong Kong’a dijital bir banka kurmak üzere CEO olarak atandı. Mox Bank'in CEO'sudur.

Dimitris Kalavros-Gousiou - Velocity.Partners

Dimitris Kalavros-Gousiou, teknoloji kültürü ve yeni medyanın kesişme noktasında çalışan 32 yaşında bir girişimci ve yatırımcıdır. Yunanistan ve SEE'de aktif Velocity.Partners'da Kurucu Ortak ve Genel Ortak olarak görev yapmaktadır. Kendisi en çok Yunanistan'daki fikir, diyalog ve görüşmeler için en etkili platform olan TEDxAthens'in Kurucusu ve Küratörü olarak tanınır. Dimitris, 2011-2013 yılları arasında, tohum öncesi yatırım firması HackFwd için Yönlendiren olarak hizmet verdi. DKG, Canterbury'deki Kent Üniversitesi'nden Hukuk ve Queen Mary University of London'dan Bilgisayar ve İletişim Hukuku alanında LLM (Hukuk Yüksek Lisansı) derecesine sahiptir. 

Duygu Eren - Keiretsu Forum Türkiye

Duygu Eren 1980 yılında İstanbul'da doğdu. Özel Kadıköy Kız Lisesinde ilk öğrenimini tamamladıktan sonra, Özel Doğuş Lisesi'nde orta ve lise eğitimi görmüştür. Sonrasında, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümünde eğitimine başladı. Üniversite hayatı devam ederken Istituto Europe di Firenze'de yaz programlarına katıldı. 2002 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesin'de Uluslararası Ticaret bölümünde yüksek lisans eğitimini sürdürürken iş hayatına atıldı ve Avrupa'nın en büyük hurda demir firması olan European Metal Recycling'te çalıştı. San Fransisco merkezli dünyanın en büyük melek yatırım ağı olan Keiretsu Forum'un Türkiye genel müdürü olarak iş hayatına devam etmektedir.

Duygu Öktem Clark - DO Venture Partners

Silikon Vadisi'nde girişimlere yatırım yapan, Do Ventures’un kurucu ortağı. Bilgisayar mühendisi. Teknoloji yönetimi üzerine master yaptı. Türkiye’deki ilk kurumsal hızlandırma programı Türk Telekom Pilot’u kurup erken aşamadaki 22 girişime yatırım ve mentörlük yaptı. Son dönemde, Chobani Startup Programı, Founder Institute Silicon Valley, United Nations Clean Tech, Telefonica Wayra UK, Startupbootcamp Istanbul gibi start-up odaklı oluşumlarda görev aldı ve mentör olarak yüzlerce girişime destek oldu.

Emre Kurttepeli - Mynet

Emre Kurttepeli, Robert Kolej ardından da Columbia Universitesi/NY mezunu. 20 milyon kullanıcı ile en büyük Türk internet platformu olan Mynet Grubu’nun kurucusu ve başkanı. Aynı zamanda çoğunlukla kendi kategorisinde lider olan e-ticaret’ten dikey sosyal network sitelerine, mobil ve oyun şirketlerine kadar 40’dan fazla internet ve teknoloji şirketinin kurucusu veya yatırımcısı. Aynı zamanda Türk İnternet firmalarına yatırım yapan 212 VC yatırım fonunun kurucu ortağı. Endeavor Türkiye Başkanlığı ve Galata İş Melekleri (GBA) Başkanlığını yapmakta olan Kurttepeli, TUBİSAD Yönetim Kurulu ve TOBB Girişim Sermayesi Meclisi ile TOBB Girişimciler Üst Kurulu üyesidir.

Emre Ulusoy - Hadi

Emre Ulusoy, İstanbul Erkek Lisesi’nin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Koç Üniversitesi MBA Master programını tamamladı. Eğitim hayatının ardından bir süre Amerika’da ve Türk Telekom’da 10 yıl boyunca dijital ürünler departmanında pazarlama ve satış görevleri aldı. Emre Ulusoy Hadi’den önce 2 girişim daha gerçekleştirdi. 2017 yılında yurtdışından yatırımcıları ve ortaklarıyla kurduğu Hadi, 2018 senesinde Türkiye’nin gelmiş geçmiş en hızlı büyüyen uygulaması oldu. Aynı yıl 11 tane ödül alan Hadi ile Emre Ulusoy Webrazzi ödüllerinde “yılın girişimcisi” seçildi ve “Fortune dergisi 40 yaş altı 40” listesine girdi. Halen 10 milyon aboneli Hadi uygulamasını yönetirken çeşitli yatırımlar ve girişimler yapmaktadır.

Enis Hulli - 500 Istanbul

Enis Hulli, 500 İstanbul'un genel partneridir. Bir mühendis olarak eğitilmiş, girişim dünyasının teknolojik yönünü sıkı bir şekilde kavramış ve bölgesel girişim sahnesinde küresel potansiyeli görme hırsı ve bilgisine sahiptir. Bu nedenle, inşaat mühendisi yoluna girmek yerine, ilk aşama yatırımlarına odaklanmaktadır. Türk girişim ekosistemini geliştirmeyi ve büyütmeyi, daha geniş bölgedeki yetenekli girişimcilere ve Silikon Vadisi ile entegre olacak patlayıcı işletmelerin inşasında diaspora'ya yardımcı olmayı hedefliyor. 

Erhan Acar - IAB Türkiye

Çalışma hayatına Simge yayıncılıkta web uzmanı olarak başlayan Erhan, burdaki kariyerinden sonra Doğan online web geliştirici olarak devam etti. 11 sene Doğan yayın grubunda çalışarak, Hürriyet Gazetesinin internet bölümü sorumluluğuna kadar yükselmiştir. 2015 yılında Sözcü gazetesinin dijital sorumlusu olarak transfer olmuştur. Erhan Acar, IAB Türkiye'nin Teknik Yürütme Kurulu Başkanı'dır.

Fevzi Güngör - Öde.Al

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yine İTÜ’de IT Proje Yönetimi yüksek lisansını tamamladıktan sonra Boğaziçi üniversitesinde MBA eğitimini bitirdi. Aynı zamanda ÖDE.AL’nın kurucusu olan Fevzi Güngör, ÖDE.AL'ı kurmadan önce 2006-2011 yılları arasında Turkcell'in prepaid hatlarına telefon ile çağrı merkezinden yükleme yapan Mobilnet firmasında Kurucu ve Genel Müdürü olarak yer aldı. 2012 yılında, 2007 den beri ortağı olduğu, Turkcell in ön ödemeli SMS platformunu işleten Mobilport'un tüm hisselerini satın aldı. 2013 yılında Pozitif724 isimli firmaya yatırımcı olarak ortak oldu.

Filiz Yavuz Diren - Philip Morris/Sabancı

Philip Morris/Sabancı’nın ilk kadın Genel Müdürü olan Filiz Yavuz Diren, Philip Morris International’ın dünyadaki üst düzey kadın yöneticileri arasında bulunuyor. Şirketin ilk kadın Satış Direktörü unvanına da sahip olan Diren, bu görevi sırasında dijital ticari modeli kurmasıyla dikkat çekti. Büyük çaplı dijital dönüşüme liderlik ederken kurduğu sistem ticari operasyonlarda verimlilik ve etkinlik sağladı. Philip Morris/Sabancı’da 20 yılın üstünde kariyere sahip olan Diren; Stratejik Planlama, Kurumsal İlişkiler ve Finans Departman’larında da görev aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Diren, ABD’de University of Hartford’dan da MBA derecesine sahip. Sivil Toplum Örgütleri’nde etkin görevler üstlenen Diren; TAİK ve Tütün Sanayicileri Derneğinde yönetim kurullarında olup, Türkiye’nin önde gelen iş derneklerinde aktif rol oynuyor.

Fırat İşbecer - Commencis

Fırat İşbecer, iş hayatına Türkiye’nin en hızlı büyüyen mobil teknoloji firması Pozitron’un kurucu ortaklarından biri olarak başlamıştır. 2014 yılında İngiliz Monitise firmasının Pozitron’u satın almasının ardından İşbecer, Monitise MEA Genel Müdürü olarak şirketin Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika operasyonlarını yönetmiştir. 2017 yılında Monitise’ın ABD merkezli Fiserv tarafından satın alınmasının ardından, dijital dönüşüm alanında global bir marka yaratmak amacıyla Commencis’i kuran Fırat İşbecer, halen bu şirketin CEO’su olarak görev yapmaktadır.

Göktekin Dinçerler - Turkven

Daha önce Avea'nın Genel Müdür Yardımcısı, Telecom Italia ve Türk Telekom'un Türkiye'deki mobil iletişim ortak girişimiydi ve McKinsey & Company'nin İstanbul ve Houston'daki bankacılık ve telekom odaklı ortağıydı. Göktekin Dinçerler, Texas Austin Üniversitesi'nden MBA, Stanford Üniversitesi'nden Yüksek Lisans ve Bilkent Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden lisans derecesine sahiptir. 

Gülsüm Çıracı - Startupfon

Dünya Bankası iş birliği ile Türkiye’de ilk girişimcilik projelerini Türkiye genelinde Kadın Girişimcilik, Genç Girişimcilik ve Yetişkin girişimciliği üzerine birçok proje geliştirmiş ve yönetimini üstlenmiştir. Bugüne kadar bu projelerde 8 bin girişimciye eğitim/danışmanlık ve mentorluk vermiştir. 2007-2009 yılları arasında geliştirdiği ve yönettiği “Hayatımın Fikri” projesi genç girişimcilere tohum sermaye sağlayan, mentorluk ve iş geliştirme desteği Türkiye’nin ilk projesidir. 2014-2015'de Startupbootcamp İstanbul'un kurucu ortağı ve CEO'su olarak çalışmıştır. Halen İstanbul Startup Angels kurucu ortağı olarak devam etmektedir. 2018 yılı başında ise Türkiye’nin ilk erken aşama yatırım platformu olan startupfon.com’u hayata geçirmiştir. 

Hakan Baş - Ace Games

Hakan Baş Lidyana, Peak, Krombera, Bitlo, Anibera, Supermassive Espor ve Ace Games kurucu ortağıdır. Liseyi Üsküdar Amerikan Lisesi, lisans eğitimini Cornell University, MBA eğitimini ise Yale University’de tamamlamıştır. Eski milli, rekortmen yüzücülerimizden Hakan Baş aynı zamanda Girişimcilik Vakfı kurucu YK üyesi, Endeavor Danışma Kurulu üyesi, SosyalBen Vakfı YK üyesi ve Fenerbahçe SK kongre üyesidir. Bilgi Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ ve İstanbul Üniversitesi tarafından farklı yıllarda “yılın girişimcisi” olarak ödüllendirilen Hakan Baş, aynı zamanda Wired dergisi tarafından 2016’da “teknolojiye yön veren global 100 isim”den biri olarak adlandırılmıştı.

İlker Baydar - Bilyoner

İlker Baydar, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA yaptı. Çalışma hayatına 1997 yılında Promodes Grup, Continent Hipermarketleri’nde Kategori Müdürü olarak başlayan İlker Baydar, 1999-2006 yılları arasında Metro Cash & Carry’de yiyecek dışı kategorilerin perakende ve tedarik süreçlerini yönetti. 2006-2008'de Metro Cash & Carry Şangay'da aynı pozisyonunu sürdürdü. 2008-2011 yılları arasında Best Buy Türkiye’de Ticari Direktör olarak görev aldı. 2011 yılı Nisan ayından bu yana Darty Türkiye Ticari Direktörü olarak görev yapmaktaydı. Hepsiburada.com'un Ticari Genel Müdürü üstlenen İlker Baydar, şu anda Bilyoner.com'un genel müdürüdür. 

İsmet Ömer Öztanık - Lucis Global

1985 yılında İstanbul'da doğan İsmet Ömer Öztanık, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü 2006 yılında tamamladı. Ardından Londra'da Cass Business School'da MBA programına katıldı. Öztanık, 2003 yılından bu yana hissedar ve şirketin ürün yelpazesinin genişlemesinden sorumlu olduğu Özmetal'in Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Buna ek olarak, Nisan 2012'den bu yana, Lucis Global'in hissedarlarından biri ve Başkan Yardımcısıdır.

Jason Kelly - Ginkgo Bioworks

Jason Kelly, 2008 yılında Ginkgo BioWorks'ü kurdu. Ginkgo'nun organizma mühendisleri, özel donanım ve yazılım içeren bir teknoloji platformundan yararlanarak çeşitli sektörlerdeki müşteriler için siparişe göre mikroplar tasarlar. Jason, doktorasını 2008 yılında Biyoloji Mühendisliği MIT'den profesör Drew Endy eşliğinde ve Kimya Mühendisliği ve Biyoloji alanında 2003 yılında Lisans derecesini aldı. Doktora araştırması, transkripsiyonel unsurları karakterize etmek için yaygın olarak benimsenen bir ölçüm standardının geliştirilmesini içeriyordu.

John Doran - TCV

John Doran, TCV’nin Avrupa'daki kurucu üyesidir. Yazılım, internet ve FinTech şirketlerine yapılan yatırımlara odaklanıyor. John Doran'ın mevcut yatırımları arasında Believe, FlixMobility, Klarna, Mollie, Redis Labs, RELEX Solutions, Revolut, Sportradar, SuperVista AG, TourRadar, The Pracuj Group ve WorldRemit bulunmaktadır. Doran, daha önce yazılım, internet ve finans teknolojisi alanlarında yatırımlara odaklandığı Summit Partners'da yatırımcıydı. Kariyerine hem Londra'da hem de New York'ta çalıştığı Morgan Stanley'de yatırım bankacılığı alanında başladı. TCV'nin en önemli yatırımları arasında Netflix de bulunuyor.

Kaan Kayabalı - Onedio

ODTÜ Elektrik Elektronik'ten mezun olduktan sonra Bilkent’te İşletme yüksek lisansı yaptı. Mezun olur olmaz Demirhan Büyüközcü ile birlikte ilk şirketi V-Count'ı açtı. 2012’de ONEDİO’yu kurmak için oradaki yöneticilik görevlerini bıraktı, ancak V-Count'taki hisseleri hala devam ediyor. 2010’ da Onedio.com için ilk adımları attı. 2011’in sonunda yatırımcılarla beraber Onedio’yu şirket olarak kurdu. 

Karen Sandhu - London & Partners

Karen Sandhu, London & Partners'da Finans, İş Hizmetleri ve Teknoloji Başkanı olarak görev yapıyor. London & Partners, Londra'yı okumak, yatırım yapmak, çalışmak ve ziyaret etmek için bir şehir olarak tanıtıyor. Karen ve ekibi, operasyonlarını Londra'da kurmak ve genişletmek isteyen teknoloji ve fintech sektöründe dünyanın dört bir yanından uluslararası işletmeleri destekliyor.

Khaldoon Tabaza - iMENA Group

Khaldoon, 2005 yılında Riyada Ventures'ı kurdu ve burada iMENA'nın kurucu ortağı ve CEO'su Adey Salamin ile çalışmaya başladı. Khaldoon'u ayıran şey, hem kurucu hem de yatırımcı olarak girişimcilik masasının her iki tarafında yer almasıdır. Yirmi yıldan fazla bir süredir çeşitli kapasitelerde dijital işletmeleri deneyimleyerek, dijital girişimcilik yolculuğunun kapsamlı bir anlayışını oluşturdu ve bu yol boyunca bölgesel ve küresel olarak kapsamlı bir ilişkiler ağı kurdu. Khaldoon, Ürdün Üniversitesi'nden Tıp ve Cerrahi Lisans derecesine sahiptir ve Palo Alto'da Kauffman Girişim Bursu'nu tamamlamıştır.

Mustafa Kopuk - Tarvenn Ventures

Mustafa Kopuk, uluslararası yatırım ve danışmanlık firması Tarvenn Ventures’ın kurucu ortağı ve genel müdürüdür. Ayrıca TechOne Venture Capital ve WePlay Ventures’un yönetici ortağıdır. Birçok STK ve melek yatırım ağında girişimcilik alanında görevler üstlenmektedir. Uluslararası şirketlerde strateji, iş geliştirme, şirket satın alma ve birleşmeleri üzerine görevler üstlenerek 40’tan fazla ülkede tecrübe edinmiş olan Mustafa Kopuk, üniversite eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlamış ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde işletme yüksek lisansı yapmıştır.

Neslihan Olcay - IAB Türkiye

Neslihan Olcay, Türkiye’nin en büyük medya yatırım yönetimi grubu GroupM’in çatısı altındaki bir medya, içerik ve teknoloji şirketi olan Wavemaker’ın CEO’luğu görevini yürütüyor. 25 yılı aşan kariyeri boyunca çeşitli sektörlerden gerek global gerekse de lokal sayısız reklamverenle çalışma imkanı bulan Olcay, Wavemaker’daki ekibiyle birlikte temsil ettikleri reklamverenlere, işlerini dijital çağın gerektirdiği şekilde dönüştürme ve büyütme gücü sağlamaya odaklanıyor. Eşzamanlı olarak, dijital pazarlama iletişimi endüstrisinin sürdürülebilir büyümesi için çalışan IAB TR’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve IAB Avrupa’nın Eğitim Komitesi başkanlığı görevlerini de sürdürüyor.

Oliver Holle - Speedinvest

Oliver Holle, ilk web girişimi olan SYSIS'i 1992 yılında kurdu ve akıllı, etkileşimli oyunları patlayan çevrimiçi pazara taşıdı. Daha sonra Oliver, SYSIS'i mobil içeriğe odakladı ve bu da, VeriSign Inc. tarafından 2006 yılında başarıyla satın alınan Avrupa'nın önde gelen bir mobil hizmetler oyuncusu oluşturan 3 yönlü bir birleşmeyle sonuçlandı Oliver, Silikon Vadisi'nde birkaç yıl çalıştıktan sonra, 2008 yılında internet ve mobil alanda Orta Avrupa girişimleriyle çalışan yeni şirketi The Merger'ı kurdu. 2011 yılında, Avusturya, Viyana merkezli mobil ve internet için bir başlangıç ​​fonu olan Speedinvest'i başlatmak için 10 milyon dolar topladı. Speedinvest 2015 yılında 2. fonunu 100 milyon dolar ile yönetti. 

Rina Onur Şirinoğlu - 500 Istanbul

500 Istanbul'un kurucu ortaklarındandır. 500 Startups tarafından 2016 yılında başlatılan fon, küresel hedefleri olan bölgesel şirketlere başlangıç aşamasında finansman sağlıyor. Rina, Carbon Health, BilliontoOne, Firefly ve Insider dahil 40'tan fazla şirkete yatırım yaptı. 500'e katılmadan önce, Rina başarılı bir girişimciydi. Ekim 2010'da önde gelen küresel mobil teknoloji şirketi Peak'i kurdu ve VC finansmanında 35 milyon doların üzerinde para topladı. Haziran 2020'de Zynga, Peak'i 1,8 milyar dolara satın aldı. Aynı zamanda, Expedia'nın tamamına sahip olduğu Homeaway'e çıkışın bir sonucu olarak şu anda Expedia çatısı altında faaliyet gösteren, Türkiye'nin önde gelen tatil kiralama pazarı Hemenkiralik'in kurucu ortağıdır.

Serkan Ünsal - startups.watch

Lisans eğitimini 1995 - 2000 yılları arasında ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliğinde yaptı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yaparken Turkcell’e transfer oldu ve ürün yönetiminden, proje yönetimine kadar çeşitli görevlerde bulundu. Shubuo markası altında da çeşitli servisler yönettikten sonra son 3.5 yılını iş geliştirme bölümünde Turkcell’in yeni iş alanları ile ilgili çalışmalar yaptı. Serkan Ünsal 2010 yılında dakick.com'u kurdu. Aksoy Internet Ventures'dan yatırım aldıktan 3 yıl sonra şirketini satan Serkan Ünsal, halen 2015 yılında kurduğu yatırımcılara yönelik "startups.watch”u yönetmektedir.

Sinem Cantürk - KPMG

Sinem Cantürk kariyerine 1996 yılında Yapı Kredi Bankası’nda başlamıştır ve 10 yıl boyunca uygulama geliştirme takım lideri, uygulama mimarı, proje yöneticisi gibi çeşitli rollerde görev almıştır. KPMG Türkiye’ye 2006 yılında katılmıştır. Bu tarihten itibaren, COBIT, ISO, SOX, ITIL, CMMI gibi küresel standartlara ve BDDK, SPK, KGK, BTK gibi yerel düzenleyicilere dayanan Bilgi Teknolojileri Denetimi projelerine liderlik etmektedir. Ek olarak özellikle finans sektöründe, banka, finansman şirketleri ve/veya elektronik para şirketlerinin kuruluşları mevcut durum analizleri, yol haritası belirlenmesi, COBIT ve ISO standartlarının kurumda uygulamaya alınması, iş ve BT sürekliliği analizleri, iç kontrol ortamının değerlendirilmesi gibi danışmanlık projelerinde rol almaktadır.

Şelale Zaim Gorton - Vinci Venture Capital

1982 doğumlu olan Şelale Zaim, İstanbul Amerikan Robert Lisesi mezunudur. University of Michigan Endüstri ve İşletme Mühendisliği bölümünü 2003 yılında tamamlamış, 2009 yılında UCLA Anderson School of Management’da Finans ve Strateji odaklı MBA yapmış, 2014 yılında ise Wharton Executive Education’da Özel Varlık Yönetimi programını tamamlamıştır. Şelale Zaim İnci Holding ve Maxion Jantaş’ta Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Ayrıca İnci Aile Ofisi’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Tarık Tombul - PayTR

Ödeme ve Elektronik Para Derneği (ÖDED) Güvenlik Komitesi Başkanlığı görevini Tombul, finans sektöründeki profesyonel iş hayatına 2001 yılında Garanti Ödeme Sistemleri bünyesinde başladı. 2007 yılında Garanti Bankası Yönetim Kurulu üyesine bağlı olarak oluşturulan Güvenli Operasyon Müdürlüğü bünyesinde Üye İşyeri Sahtecilik Önleme Yönetmeni olarak kariyerine devam eden Tombul, bu süre içinde Garanti Bankası ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) bünyesinde birçok önemli proje ve çalışma komitelerinde görev aldı. Tarık Tombul, 2018 yılında PayTR'nin Genel Müdürü olarak atandı. Tarık Tombul ayrıca PayU'nun kurucu ortaklarındandır.

Tolga Tatari - Akinon

İş hayatına 2003 web tabanlı yazılım projeleri geliştirmek üzere kurduğu yazılım şirketi ile başlayan Tolga Tatari, 2008 yılında Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından olan Markafoni’yi kurdu ve şirketin 5 ülkede yaptığı operasyonları yönetti. 2014 yılında Naspers Group’un Markafoni’yi satın almasının ardından ortakları ile birlikte dijital ticaret platformu Akinon’u kurdu ve CEO’luk görevini üstlendi. Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Tolga Tatari aynı zamanda Bilgi Üniversitesinde yüksek lisans öğrencilerine eticaret dersleri vermektedir.

Tuğçe Ergül - Angel Labs

Saint-Benoit Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra Sorbonne Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü tamamladı. Üniversite eğitiminin ardından Rothschild Paris’te Türkiye masasında yatırım bankacılığına adım attı. Bir süre sonra da İtalya’da Bocconi Üniversitesi’nde İşletme ‘master’ı yaptı. Mezuniyetinin ardından melek yatırımcılığa başlayıp Rusya destekli küçük bir melek yatırım fonu kurdu. Bu fon aracılığıyla Türkiye, Meksika ve ABD olmak üzere 11 ülkede 30 dijital yatırım yaptı. 2014’te dünyanın ilk yatırımcı hızlandırma programı olan Angel Labs’ı kurdu.

Volkan Yıldız - L'Oréal

İşletme Lisans ve Lisansüstü derecelerini Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. PepsiCo, Nestle ve Monster Bvg şirketlerinde çeşitli Satış, Kategori Yönetimi ve Pazarlama pozisyonlarında lokal ve uluslararası pozisyonlardaki 14 yıllık deneyimin ardından 2016 yılında L’Oréal’e Tüketici Ürünleri Divizyonu’yla katıldı. 2 yıldır Satış Direktörü olarak görev aldığı L’Oréal’de çeşitli Ticari ve Organizasyonel Değişim Projelerine liderlik ederek şirketin büyüme yolculuğunda ekibi ile birlikte çeşitli pazarlara örnek olarak gösterilen uygulamalar geliştirdi.

Yomi Kastro - Inveon

Inveon ve Inventures’ın Kurucusu ve CEO’sudur. 2006’da, kurumsal şirketlere e-ticaret yazılım ve altyapı çözümleri sunan Inveon’u kurdu. Inveon, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketinden biri olarak 2017, 2018 ve 2019 yıllarında Deloitte Teknoloji Fast 50 ödülünü almaya hak kazandı. 2009 yılında kurduğu, internet girişimlerine erken aşamada yatırım yapan Inventures ile aralarında Supplementler.com, Trendyol ve myGini’nin de bulunduğu 20’nin üzerinde internet girişimine yatırımcı ve/veya yönetim kurulu üyesi olarak dahil olan Kastro, JCI tarafından 2009’da “Yılın En Başarılı Girişimcisi” seçildi. Kastro, kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Girişimcilik Vakfı’nın ve TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

Yunus Emre Güzer - Lidio

Emre Güzer, çalışma hayatına 2001 yılında Pamukbank’ta başlamıştır. Yönetim Bilişim Sistemleri üzerine yüksek lisans yapan Güzer, TOBB e-Ticaret meclisi ve ODED kurucu üyelerindendir. Garanti Ödeme Sistemleri bünyesinde Elektronik Ticaret Ürünleri Yöneticisi pozisyonunun yanı sıra türünün Türkiye'deki ilk örneği olan PayU'nun kurucusudur ve  CEO'su olarak görev yapmıştır. Iyzico satın alması sonrası exit fırsatı yakalayan Emre Güzer Lidio'nun kurucusu ve CEO'su olarak görev yapmaktadır.

Yunus Güvenen - Fomo Games

2000 yılında Tufts Universitesi’nden Elektronik Mühendisliği bölümünden Suma Cum Laude derecesi ile mezun olmuştur. İş hayatına Koç.net ve Koç Bilişim Grubu bünyesinde iş geliştirme ve Grup Başkanına bağlı proje koordinatörü olarak başlamıştır. 2005 yılında mobil katma değerli hizmetler alanında uluslararası lider Buongiorno firmasının Türkiye Kurucularından olmuştur. Aralık 2007′de Türkiye’de Dijital Performans Pazarlama sektörünü başlatmak ve geliştirmek için Digitouch’u kurmuştur. Güvenen, Fomo Games'in yönetici ortağıdır.

Zehra Çataltepe - Tazi.ai

İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi’nde profesör olan Zehra Çataltepe aynı zamanda banka, sigorta kuruluşları ve telekominikasyon alanlarında akan veriden devamlı olarak öğrenen yapay öğrenme uygulamaları geliştiren tazi.ai şirketinin kurucu ortağıdır. Yüksek lisans ve doktora eğitimini California Institute of Technology’de bilgisayar bilimleri dalında ve yapay öğrenme alanında tamamladı. Yapay öğrenme algoritmaları ve yazılımları, öznitelik seçimi, aykırılık tespiti, çevrimiçi öğrenme, insan eğitimi için yapay öğrenme, heterojen, zaman serisi ve büyük veriden öğrenme Dr. Çataltepe’nin araştırma konuları arasında yer almaktadır.

SPONSORLAR

Elmas Sponsor

Platin Sponsor

Altın Sponsorlar

Gümüş Sponsorlar

İletişim Sponsoru

Destekleyenler

Tercüme Sponsoru

Startup Lounge İş Ortakları

 

Medya Sponsorları

  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.