iOS 14 işletim sistemi ile birlikte karşımıza çıkan 8 önemli özellik

Bu videomuzda iOS 14 işletim sistemi ile birlikte karşımıza çıkan 8 önemli yeniliğe yakından bakıyoruz.

iOS 14 işletim sistemi ile birlikte tanıtılan tüm yenilikleri geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz Temmuz ayında ise beta olarak kullanıcılara sunulan iOS 14, 15 Eylül tarihinde düzenlenen "Time Flies" etkinliğinden ardından ise tüm kullanıcılara resmen sunuldu. Bu videomuzda ise iOS 14 işletim sistemi ile birlikte karşımıza çıkan 8 önemli yeniliğe yakından bakacağız.

Gelişmiş Widget desteği

iOS 13 işletim sistemi ile birlikte uzun zamandır beklenen Widget desteği, iOS işletim sistemi için sunulmuştu. iOS 14 ile birlikte ise gelişmiş bir Widget desteği kullanıcılara sunuldu. Kullanıcılar iOS 14 ile birlikte Widget'ların boyutlarını değiştirebilir veya 3. parti uygulamaların Widget'larını kullanabilir.

App Library

iOS 14 ile birlikte gelen "App Library" özelliği ile uygulamalarınızı otomatik olarak düzenleyebilirsiniz. App Library ile uygulamalar kategorilerine göre otomatik olarak düzenleniyor.

Picture in Picture modu

iOS 14 ile gelen özelliklerden bir diğeri de Picture in Picture modu oldu. Bu özellik sayesinde ana ekrana dönseniz bile oynattığınız video oynamaya devam ediyor. Bu özelliği Netflix, Amazon veya YouTube gibi video odaklı uygulamalar ile kullanabilirsiniz.

Arkaya dokun özelliği

Oldukça kullanışlı bir özellik olarak karşımıza çıkan arkaya dokun özelliği telefonunuzun arkasının atanabilir bir tuş gibi kullanılmasını sağlıyor. Bu özellik sayesinde telefonunuzun arkasına iki veya üç kere dokunarak daha önce atadığınız bir kısayolu kullanabilirsiniz.

Kamera ve mikrofon kullanımı için yeşil ve turuncu nokta

iOS 14 işletim sistemi ile birlikte kameranızın ve mikrofonunuzun ne zaman kullanıldığını takip edebiliyorsunuz. Oldukça basit bir şekilde çalışan bu özellik kameranız kullanıldığında yeşil, mikrofonunuz kullanıldığında ise turuncu bir nokta olarak telefonunuzun sağ üst kısmında beliriyor.

E-posta ve internet tarayıcısı için 3. parti varsayılan uygulama desteği

iOS 14 ile birlikte varsayılan e-posta ve internet tarayıcısı uygulamalarını değiştirme desteğinin geldiğini de ekleyelim. Örneğin bu özellik sayesinde internet tarayıcınızı Safari yerine Google Chrome yapabilirsiniz.

Telefon aramaları için kompakt görünüm

Eskiden telefonunuzu kullanırken bir arama geldiğinde tüm ekran arama ekranına dönüşüyordu. iOS 14 ile birlikte ise telefonunuzu kullanırken bir arama geldiğinde arama telefonunuzun üst kısmında bir çubuk şeklinde görünüyor.

App Clips

iOS 14 ile birlikte tanıtılan en önemli yeniliklerden bir diğer ise App Clips özelliği oldu. Bu özellik ile birlikte uygulamaları yüklemeden erişmek mümkün olacak. Hızlı bir şekilde uygulamalara erişmenize odaklanan App Clips, Apple Pay desteğine de sahip durumda. Geliştiriciler paylaşılacak olan SDK ile birlike kendi App Clips'lerini oluşturabilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.