Online yemek siparişi servisini Türkiye'de açan Zomato'nun öne çıkan iki yeniliği

Kısa zaman önce Zomato Gold'un ismini ve çalışma şeklini değiştiren Zomato, online yemek siparişi işine de adım attı.
Online yemek siparişi servisini Türkiye'de açan Zomato'nun öne çıkan iki yeniliği

Hediye yemek ve içecek promosyonu sunan Zomato Gold'un İstanbul'da 400'den fazla mekanla satışa açıldığını geçtiğimiz yılın Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Kısa zaman önce Zomato Gold'un ismini ve çalışma şeklini değiştiren Zomato, online yemek siparişi işine de adım attı.

Zomato Pro çözümüne geçmeden önce Zomato'nun sunduğu bir diğer önemli yenilik olan online yemek siparişinden bahsedelim. Bu özelliği ile Yemeksepeti ve GetirYemek gibi çözümlere rakip olan Zomato, hem web sitesinden hem de mobil uygulamasından yemek sipariş etmenize olanak tanıyor.

Zomato'dan online sipariş vermeniz için yapmanız gerekenler ise oldukça basit. Öncelikle restoran arama kısmında yer alan filtrelerden "Online Yemek Siparişi" filtresini seçmeniz gerekiyor. Bu filtreyi seçtiğinize online yemek siparişi yapabileceğiniz tüm seçenekler karşınıza çıkıyor.

Restoranın sayfasında girdiğinizde ise menü ve fiyatları detaylı bir şekilde görebiliyorsunuz. Sepetinizi oluşturduktan sonra ise adres ve ödeme seçeneğinizi seçerek sipariş verebilirsiniz. Ödeme seçeneği olarak nakit, yemek kartları ve banka / kredi kart seçeneklerinin yer aldığını da ekleyelim. Nakit seçeneğini seçerek siparişinizin ücretini kapıda da ödeyebilirsiniz. 

Rakipleri ile kıyaslandığında şu an platform içinde az sayıda seçenek mevcut. Fakat zaman içinde platform içinde yer alan restoran alternatiflerinin çoğalması sürpriz olmayacaktır. Paylaşılan bilgilere göre şu an platform içinde online yemek siparişi verebileceğiniz 6 bine yakın restoran bulunuyor.

Kısa zaman önce Zomato Gold'un yerini alan Zomato Pro çözümünden bahsedelim. Hatırlayacağınız üzere Zomato Gold kullanıcılarına "1 yemek alana 1 yemek" hediye veya "2 içecek alana 2 içecek" hediye gibi kampanyalar sunuyordu.

Zomato Pro çözümü ise Zomato Gold'dan farklı olarak hediye yerine kullanıcılarına indirimler sunuyor. Zomato Pro kullanıcıları belirli restoran ve kafelerde yüzde 15, 20, 25 ve 30 oranında indirimlere sahip. Zomato Pro'nun oldukça basit bir şekilde kullanıldığını da ekleyelim.

Zomato Pro'nun indiriminden faydalanmak istediğinizde içinde bulunduğunuz restoran veya kafenin sayfasına Zomato Pro kısmından giriş yapmanız gerekiyor. Sonrasında ise gelen hesabı bu sayfada yer alan toplam hesap kısmına giriyorsunuz ve ödemeniz gereken indirimli fiyat otomatik olarak hesaplanıyor.

Sonrasında ise Zomato uygulamasında kayıtlı olan kartınızdan hesap otomatik çekiliyor. Zomato Pro'daki indirimlerden faydalanmak için banka veya kredi kartı kullanmanız gerektiğinizi de ekleyelim. Buradaki indirimlerden faydalanmak için hesabın tamamını kart üzerinden ödemeniz gerekiyor. Nakit ödeme veya hesabın bölünmesine izin verilmiyor. Zomato Pro üyeliğinin yıllık 100 TL fiyat etiketine sahip olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.